Όσοι έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη και η υπόθεσή τους δεν έχει εκδικαστεί, θα πρέπει τώρα να υποβάλουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να λάβουν νέα ημερομηνία εκδίκασης.

Θα κληθούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της αίτησης τους, τα οποία θα ελεγχθούν αυτόματα ως προς την αξιοπιστία τους, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς δικαιούνται προστασίας.

  • Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι συνδεδεμένη με το Taxisnet και άλλες βάσεις δεδομένων ώστε έτσι -σε πραγματικό χρόνο- να διαπιστώνεται εάν κάποιος έχει τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις προστατευτικές πρόνοιες του νόμου Κατσέλη.
  • Στόχος είναι να αποκαλυφθούν όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια, αλλά έκαναν αίτηση υπαγωγής ώστε να κερδίσουν χρόνο, δεδομένου πως με την αίτηση σταματούν όλα τα αναγκαστικά μέτρα εις βάρος τους.

Για παράδειγμα θα εντοπιστούν ευκολότερα τώρα οι επιχειρηματίες και οι έμποροι που ζήτησαν να υπαχθούν στον ν.3869/2010 για να καθυστερήσουν τη διαδικασία εκποίησης της περιουσίας τους, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ο Ν. Κατσέλη είχε σχεδιαστεί για την προστασία μόνον φυσικών προσώπων.

Οι τράπεζες εκτιμούν πως οι μισοί από τους περίπου 70.000 δανειολήπτες των οποίων η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα δάνεια που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς νομικής προστασίας φθάνουν τα 11 δισ. ευρώ.

Το ποσοστό των κόκκινων στεγαστικών δανείων που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη είναι το 31%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα καταναλωτικά δάνεια είναι 19,9%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ