ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Χρήστο Ν. Κώνστα

 Ευάγγελος Γκιζελής

Ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gizelis Robotics

  • «Αποκλείεται να σου δώσω συνέντευξη χωρίς πρώτα να έρθεις εδώ στο εργοστάσιο, στο Σχηματάρι, να δεις με τα μάτια σου τι κάνουμε και πώς σχεδιάζουμε το μέλλον» μου δήλωσε κατηγορηματικά και με ύφος που δεν σήκωνε αντιρρήσεις.

Ένας ιδιαίτερα ευγενικός και γενικά χαρούμενος άνθρωπος, ο Ευάγγελος Γκιζελής, ο γιός του Σταμάτη –που, ακόμα και σήμερα, τριγυρίζει μέσα στο εργοστάσιο δίνοντας οδηγίες και κατευθύνσεις στο προσωπικό–, ήθελε όχι απλώς να δείξει τη δουλειά του, αλλά κυρίως να μεταλαμπαδεύσει το όραμα του για μια σύγχρονη βιομηχανία, που δεν θα διαθέτει απλώς αυτοματισμούς και εργαλεία υψηλής ακρίβειας, αλλά θα στηρίζεται σε μια «έξυπνη, διασυνδεδεμένη παραγωγική διαδικασία», που θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σε όλους τους συντελεστές της.

  • Ο Ευάγγελος Γκιζελής, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gizelis Robotics, δεν φείδεται χρόνου και κόπου στην προσπάθειά του να μετασχηματίσει την ελληνική βιομηχανία σε μια «έξυπνη» και ανταγωνιστική βιομηχανία.

Η προσωπική του ιστορία ξεκινά στη βιοτεχνία μηχανημάτων επεξεργασίας λαμαρίνας του πατέρα του, Σταμάτη. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, η βιομηχανία Γκιζελής βγάζει στην αγορά τις πρώτες κοπτικές-καμπτικές μηχανές λαμαρίνας, ψαλίδι και στράντζα… Το 1993 δημιούργησε την πρώτη αυτόματη μηχανή, ένα CNC.

Ο Ευάγγελος Γκιζελής δεν έφυγε μακριά από την οικογένειά του. Σπούδασε Οικονομικά και Ψυχολογία και συνέχισε να δουλεύει δίπλα στον πατέρα του. Ακόμη κι όταν δημιούργησε τη νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα, την Gizelis Robotics, δεν απομακρύνθηκε.

Τα δύο εργοστάσια, οι δύο τόσο διαφορετικές, αλλά τελικά τόσο συμπληρωματικές βιομηχανικές μονάδες στέκονται δίπλα η μία στην άλλη, ακριβώς για να θυμίζουν την κοινή τους καταγωγή και το κοινό τους όραμα.

Ο Ευάγγελος Γκιζελής πιστεύει με πάθος ότι η ελληνική βιομηχανία, σήμερα, διαθέτει όλα τα εφόδια τόσο για να εξάγει τα προϊόντα της όσο και για να προσελκύει ξένες επενδύσεις.

  • Η λύση που αυτός προτείνει είναι να επενδύσουν περισσότεροι και περισσότερα στις εξειδικευμένες ρομποτικές λύσεις και στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο συνδυασμός της ανθρώπινης ικανότητας με τη ρομποτική αξιοπιστία και την αυτονομία θα φέρει την καινοτομία και την επιχειρηματική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος για να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες, σταθερές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Η αυτοματοποίηση, σε συνδυασμό με το Internet of Things, ενισχύει την παραγωγικότητα και προσδίδει υπεραξία με σύγχρονα manufacturing data.

  • Το μυστικό της επιτυχίας του κ. Γκιζελή είναι ότι ξέρει να ακούει.

Ακούει τις απαιτήσεις των πελατών του και σχεδιάζει end-to-end λύσεις, που απαντούν στις πραγματικές τους ανάγκες.

  • Τώρα τελευταία, όλοι μιλούν για τη νέα μεγάλη βιομηχανική επανάσταση. Τη θεαματική αλλαγή στους τρόπους και τις μεθόδους παραγωγής. Ο δικός σας τομέας, η ρομποτική, εντάσσεται σε αυτήν τη νέα πορεία της βιομηχανικής παραγωγής;

Όχι, κ. Κώνστα. Τα ρομπότ ανήκουν στην προηγούμενη φάση της βιομηχανικής επανάστασης. Η αυτοματοποίηση της παραγωγής είναι ήδη μέρος της καθημερινότητας σε κάθε σύγχρονη ανταγωνιστική βιομηχανία. Το industry 4.0 θεωρεί τη ρομποτική ως δεδομένο και ασχολείται κυρίως με την επικοινωνία των μηχανών.

Η 4η βιομηχανική επανάσταση βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και στηρίζεται στη διασύνδεση όλων των παραγωγικών συστημάτων μεταξύ τους, με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων από την παραγωγική διαδικασία και την απεικόνισή τους σε συγκεντρωτικούς πίνακες και διαγράμματα, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Εμείς, στην Gizelis Robotics, ασχολούμαστε όχι μόνο με τα ρομποτικά συστήματα που αυξάνουν την παραγωγικότητα και εξασφαλίζουν σταθερή ποιότητα, αλλά κυρίως σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και υλοποιούμε όλα τα περιφερειακά συστήματα. Θέλουμε ο πελάτης να μπορεί να χρησιμοποιήσει παραγωγικά τη διασύνδεση των συστημάτων μεταξύ τους, με σκοπό τη συνεργασία τους με εσωτερικά συστήματα (π.χ. ERP), ώστε να ελέγχουν συγκεκριμένους δείκτες (KPIs).

Αυτός, λοιπόν, είναι ο νέος στόχος. Με τη διασύνδεση όλων των συστημάτων μεταξύ τους επιτυγχάνουμε καλύτερο έλεγχο παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού κόστους. Ο συνδυαστικός σχεδιασμός τεχνολογίας, ρομπότ, μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και λογισμικού και η προετοιμασία είναι τα «κλειδιά» της επιτυχίας.

  •  Τα ρομπότ, ωστόσο, παραμένουν η βασική δραστηριότητα της Gizelis Robotics. Διάβαζα ότι πρόσφατα πήρατε μια θέση στην πεντάδα της StartUs Insights με τις καλύτερες, παγκοσμίως, νεοσύστατες ρομποτικές εταιρείες για βιομηχανικές εφαρμογές.

Αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω. Η δουλειά μας δεν είναι απλώς να κατασκευάζουμε αυτόματες μηχανές παραγωγής. Δουλειά μας είναι να συμβάλλουμε ουσιαστικά στον μετασχηματισμό της εγχώριας παραγωγικής βιομηχανίας, προκειμένου αυτή να καταστεί ανταγωνιστική σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον.

Σας έδειξα τη δουλειά που κάναμε στη Βιοχάλκο, είδατε τι ετοιμάσαμε για μια βιομηχανία παραγωγής μπισκότων, την Παπαδοπούλου. Ειλικρινά, θα ήθελα να σας δείξω τι έχει καταφέρει ο Κωστής Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Calpak, μιας ελληνικής βιομηχανίας με μακρά παράδοση στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, που πραγματικά επενδύει στη δημιουργία του πρώτου «έξυπνου» εργοστασίου στην Ελλάδα.

Οι πελάτες μας έχουν τις ιδέες, τους στόχους τους, τις αγορές τους. Εμείς προσπαθούμε να αυτοματοποιήσουμε την παραγωγική διαδικασία, ώστε οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις βιομηχανίες να απασχολούνται σε εργασίες προστιθέμενης αξίας και ευφυΐας.

Δουλειές που είναι δύσκολες, βαρετές και ανθυγιεινές για τον άνθρωπο (όπως είναι τα μεγάλα βάρη, οι επικίνδυνες βαφές κ.λπ.), τώρα, γίνονται από ρομποτικά συστήματα. Αλλά αυτά τα ρομποτικά συστήματα πρέπει να συνεργαστούν με το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας. Τα ρομπότ πρέπει να συνυπάρξουν με τους ανθρώπους, που είναι και οι χειριστές τους. Οι αυτόματες μηχανές θα επικοινωνούν με τους εργαζόμενους και τα στελέχη της διοίκησης, θα ανταλλάσσουν πληροφορίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα «έξυπνο», παραγωγικό, ανταγωνιστικό εργοστάσιο, που θα προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες διαρκώς προστιθέμενης αξίας.

  •  Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, προφανώς, δημιούργησε νέου είδους εμπόδια στη δουλειά σας…

Ναι και όχι. Αναμφισβήτητα, ήταν ένα σοκ. Για μήνες ολόκληρους πάγωσε ολόκληρη η παραγωγική διαδικασία και κυρίως τα επενδυτικά πλάνα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα όμως αυτή η κρίση μάς προσέφερε χρόνο να σκεφτούμε, να σχεδιάσουμε και να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Νομίζω ότι από την κρίση αυτή εγώ προσωπικά άντλησα δύο κρίσιμα συμπεράσματα: Το πρώτο αφορά την αξία της λεγόμενης «εσωτερικής αγοράς», που δείχνει σταδιακά βήματα επανεκκίνησης.

Είναι σίγουρο ότι μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα πρέπει να στηρίζεται στις εξαγωγές. Από την άλλη όμως πλευρά, για να είναι ανταγωνιστική μια οικονομία σε διεθνές επίπεδο πρέπει να διαθέτει μια ισχυρή εσωτερική αγορά, μια εθνική βιομηχανία.

Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στην επικράτειά της. Να παράγει ανταγωνιστικά αγαθά και υπηρεσίες στο εσωτερικό, ώστε να απασχολούνται στην Ελλάδα οι λαμπροί επιστήμονες και οι φιλόδοξοι νέοι. Όταν εμείς έχουμε στο εσωτερικό μας μια μεγάλη παραγωγική βιομηχανία, τότε θα μπορούν να μας αντιμετωπίζουν και οι ξένοι με σεβασμό, σαν μια ισχυρή και ανταγωνιστική δύναμη.

  •  Ποιο είναι το δεύτερο συμπέρασμα που αντλήσατε από την κρίση της πανδημίας;

Αυτή η αναγκαστική παύση των εργασιών ήταν μια χρήσιμη, σήμερα, θα έλεγα απαραίτητη περίοδος για να δούμε πιο προσεκτικά το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης. Μέσα στην υγειονομική κρίση, καταφέραμε να σχεδιάσουμε 20 νέα ρομποτικά συστήματα και να δημιουργήσουμε τις υποδομές για την παραγωγή δύο νέων αυτόνομων συνεργατικών ρομπότ.

Το ένα μπορεί να αυτοματοποιήσει και να πετύχει άριστα αποτελέσματα στην απολύμανση (εκνέφωσης και UVC ακτινοβολίας). Το δεύτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε νοσοκομεία, προστατεύοντας από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Με λίγα λόγια, αυτό το υποχρεωτικό διάλειμμα μάς οδήγησε σε νέες ιδέες και νέες αγορές.

  •  Βλέπω ότι έχετε ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών funds. Σας ξεχωρίζουν και θέλουν να επενδύσουν σε αυτό που κάνετε

Δεν μ’ ενδιαφέρει να πουλήσω μετοχές της εταιρείας μου. Είναι αλήθεια ότι, πριν ενάμιση χρόνο, ήρθε η Brookstreet Equity Partners και μαζί βρήκαμε μια από κοινού ευέλικτη και αποδοτική συνεργασία.

Υπό άλλες συνθήκες, θα είχα δώσει και σ’ αυτούς την ίδια αρνητική απάντηση που έχω δώσει σε δεκάδες άλλους fund managers. Η Brookstreet, ωστόσο, είναι κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για ένα fund με Έλληνες επενδυτές, που τυχαίνει να μένουν στην Αγγλία και βλέπουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα από μία… παραγωγική απόσταση. Έχουν μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα. Η εμπλοκή τους δεν εξαντλείται στη διοχέτευση κεφαλαίων, αλλά μας βοηθούν στο άνοιγμα νέων αγορών, στο μπόλιασμα με νέες ιδέες.

Όπως γνωρίζετε, στην Brookstreet, managing partner είναι o κ. Όμηρος Σαρίκας ενώ συμμετέχουν και άλλα αναγνωρισμένα στελέχη με πολυετή εμπειρία στην ελληνική και διεθνή αγορά. H Brookstreet έχει επενδύσει σε ακόμη δύο ελληνικές εταιρείες: τη Nanophos, που εδρεύει στο Λαύριο και εφευρίσκει «έξυπνα» υλικά με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας, και τη γιαννιώτικη Terracom, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών.

Θυμηθείτε, τώρα, πώς ξεκίνησε η συζήτησή μας. Η 4η βιομηχανική επανάσταση αφορά τη διασύνδεση των μηχανών και όχι απλώς την αυτοματοποίηση των διαδικασιών.

  •  Δεν αντέχω να μη σας ρωτήσω. Θυμάμαι πολύ καλά ότι εσείς τολμήσατε να επενδύσετε στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της… Ήταν το 2011. Η Ελλάδα βυθιζόταν στην ύφεση, κι εσείς ήρθατε, μέσα στην «καλή χαρά», να επενδύσετε στη… ρομποτική. Σήμερα, είστε η μοναδική στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες στην Ευρώπη εταιρείες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον χώρο του αυτοματισμού με τη χρήση ρομπότ, και τώρα μου μιλάτε για την επικοινωνία των ρομπότ με τους ανθρώπους.

Μα αυτό ακριβώς διέγνωσαν οι αναλυτές καινοτομίας της StartUs Insights, που ξεχώρισαν την εταιρεία μας μέσα από χιλιάδες επιχειρήσεις από ολόκληρο τον πλανήτη. Κάθισαν και μελέτησαν τις αναδυόμενες τεχνολογίες από 589 ανερχόμενες και νεοσύστατες επιχειρήσεις που εργάζονται σε ρομποτικές λύσεις και εφαρμογές για τον μεταποιητικό και βιομηχανικό τομέα. Επέλεξαν απ’ ολόκληρο τον πλανήτη 5 εταιρείες ρομποτικής, ανάμεσα στις οποίες είναι η Gizelis Robotics.

Το μυστικό μας –που δεν είναι πλέον μυστικό– είναι ότι προσπαθούμε να συνδυάσουμε την ανθρώπινη ικανότητα με τη ρομποτική αξιοπιστία και την αυτονομία. Ειλικρινά, το πιστεύω πως οι ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να καινοτομήσουν και να βιώσουν επιχειρηματική ανάπτυξη στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Αυτή η εξέλιξη δεν γίνεται γραμμικά, δεν είναι μια απλή διαδικασία. Για την υλοποίηση κάθε έργου που αναλαμβάνουμε διεξάγεται έρευνα για τη σωστή λειτουργία και τον βέλτιστο αυτοματισμό του συστήματος. Όλα τα κομμάτια που περιλαμβάνουν την εφαρμογή σχεδιάζονται τρισδιάστατα σε ειδικά προγράμματα μηχανολογικού σχεδίου και στη συνέχεια εισάγονται σε προγράμματα προσομοίωσης (simulation), από όπου προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα, όπως η καταλληλότερη διάταξη των επιμέρους μηχανημάτων, καθώς και οι χρόνοι λειτουργίας (κύκλοι).

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία Gizelis Robotics εξασφαλίζει στους πελάτες της την επιτυχία των συστημάτων τα οποία εγκαθιστά και είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις για οποιαδήποτε ανάγκη αυτοματοποίησης.

  •  Όπως και να ’χει, εγώ χαρακτηρίζω μεγάλη γενναιότητα την απόφασή σας να επενδύσετε στη ρομποτική την εποχή που η Ελλάδα κυριολεκτικά βούλιαζε…

Νομίζω πως, απλώς, έκανα το αυτονόητο. Ο πατέρας μου ξεκίνησε τη βιομηχανική κατασκευή. Εγώ, απλώς, προσπάθησα να προσθέσω πάνω στο οικογενειακό οικοδόμημα δημιουργώντας έναν κλάδο υψηλής τεχνολογίας πάνω στην «παραδοσιακή», οικογενειακή επιχείρηση.

Η οικογένεια Γκιζελή ανέκαθεν είχε στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας. Πάντοτε αποσκοπούσε στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην υπάρχουσα τεχνογνωσία. Η ρομποτική ήταν ο νεότερος κλάδος υψηλής τεχνολογίας, που προσφέρει πλεονεκτήματα σε όλες τις επιχειρήσεις που τη χρησιμοποιούν.

Τώρα, επενδύουμε στην «έξυπνη» βιομηχανία. Είναι κι ένας κλάδος που κεντρίζει το ενδιαφέρον και του δικού μας προσωπικού, καθώς η αναζήτηση της χρήσης του σε νέες εφαρμογές είναι μεγάλη. Έτσι, οι εργαζόμενοί μας έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, αφού συνεχώς βοηθούν επιχειρήσεις να βελτιώσουν την παραγωγή τους…

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, μιας και οι ομάδες μας δουλεύουν μαζί για το τελικό, και απόλυτα λειτουργικό, αποτέλεσμα.

  •  Πόσο κοντά είναι η ελληνική βιομηχανία σε αυτό που εσείς περιγράφετε ως 4η βιομηχανική επανάσταση;

Η κρίση του κορωνοϊού αλλά και οι γενναίες αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών με το πρόγραμμα Next Generation EU προσφέρουν μια μεγάλη –δεν τολμώ να πω, αλλά φοβάμαι πως είναι– τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα της παραγωγής να αλλάξει επίπεδο στην ανταγωνιστικότητά της.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να αυξηθούν οι επενδύσεις στις  νέες τεχνολογίες. Σήμερα, αντιστοιχούν μόλις στο 13% (των συνολικών επενδύσεων) στην Ελλάδα, ενώ στην Πορτογαλία φτάνουν το 37%.

Με τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και με την εφαρμογή φορολογικών και άλλων κινήτρων για συγχωνεύσεις, ώστε να μεγαλώσουν τα μεγέθη των επιχειρήσεων, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το αναγκαίο άλμα προς τη νέα εποχή.

Για να απαντήσω στην ερώτησή σας, σήμερα στην ελληνική βιομηχανία αντιστοιχούν 17 ρομπότ ανά 1.000 εργαζόμενους. Είμαστε χαμηλά. Στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης, πίσω από Πορτογαλία, Τουρκία κ.ά. Μπορούμε όμως, τώρα, να καλύψουμε το χάσμα των ψηφιακών και τεχνολογικών δεξιοτήτων που εντοπίζεται στη χώρα μας. Να στηρίξουμε την έρευνα μέσω στενότερης συνεργασίας επιχειρήσεων και πανεπιστημίων.

Σας επαναλαμβάνω, γιατί θέλω να γίνει απολύτως κατανοητό: Η 4η βιομηχανική επανάσταση δεν είναι τα ρομπότ. Το σημαντικότερο είναι η δικτύωση, η επικοινωνία, ώστε η πληροφορία να συγκεντρώνεται σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και να μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε καλύτερα.

Το «έξυπνο» εργοστάσιο είναι αυτό που όλα τα μέσα επικοινωνούν μεταξύ τους: Όταν οι άνθρωποι, τα ρομποτικά συστήματα και οι μηχανές επικοινωνούν, παράγουν μια πληροφορία που μπορεί να αξιοποιηθεί. Θεωρήστε την αύξηση της παραγωγής ως δεδομένο και ως εκ των ων ουκ άνευ δεδομένων για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στις χώρες δραστηριοποίησής τους.

  • Περιγράψτε μου, λοιπόν, το «έξυπνο» εργοστάσιο…

Πρέπει να πάμε μαζί σε ορισμένες καινοτόμες παραγωγικές μονάδες, για να δείτε πώς λειτουργεί στην πράξη. Πέρυσι, που είχαμε τη δυνατότητα, διοργανώσαμε το open house. Ανοίξαμε το εργοστάσιό μας στο Σχηματάρι, για να δει ο κόσμος από κοντά τη μοναδική εμπειρία ρομποτικών συστημάτων και υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσεται στην Ελλάδα.

Στην πράξη, όλα αυτά σημαίνουν, μεταξύ άλλων, έως και 30% λιγότερο χρόνο στον σχεδιασμό νέων προϊόντων, μέχρι και 60% περισσότερο παραγωγικό χρόνο των μηχανών, έως 10% μικρότερες δαπάνες συντήρησης, 35% καλύτερη ποιότητα προϊόντων, μέχρι 25% λιγότερα αποθέματα και 10% περισσότερη ασφάλεια στην εργασία.

Οι αυτόματες μηχανές συνεργάζονται με τους ανθρώπους και δημιουργούν νέες, υβριδικές δραστηριότητες. Προσέξτε: Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν μηχανές για να αντικαταστήσουν ανθρώπους απλά θα κλείσουν. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το ρομπότ εκεί που είναι καλύτερο από αυτόν. Σ’ ένα «έξυπνο» εργοστάσιο από αυτά που λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα, μέσα σε έναν χρόνο, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 150% και το προσωπικό απέκτησε νέες, μοναδικές δεξιότητες.

Αυτή είναι η φιλοδοξία μου, σε αυτήν την προσπάθεια καταναλώνω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου. Θέλω να δημιουργήσω την «επόμενη μέρα» στην ελληνική βιομηχανική παραγωγή.

………………………..

Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Ιουλίου – Αυγούστου 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ