Οι τηλεπικοινωνίες αναδεικνύονται σε έναν από τους πιο ανθεκτικούς κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Βέβαια, ακόμη και παρά τα ισχυρά αντισώματα, ο τομέας των Τηλεπικοινωνιών δεν είναι άτρωτος απέναντι στην κρίση. Οι παγκόσμιες δαπάνες για υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης αναμένεται να φθάσουν το 2020 το $1,55 τρισ., σημειώνοντας πτώση κατά 1,4% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Όπως εκτιμά η International Data Corporation (IDC) στο “Worldwide Semiannual Telecom Services Tracker”, η αγορά θα μπει σε ρυθμούς ανάκαμψης από το 2021. Ωστόσο, τα επίπεδα των δαπανών δεν θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα νωρίτερα από το 2022.

Τον Αύγουστο, η IDC ολοκλήρωσε μια εκτενή έρευνα με αντικείμενο την πορεία των παρόχων υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιών για το 1ο εξάμηνο του 2020. Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο κλάδος είναι ένας από τους πιο ανθεκτικούς της παγκόσμιας οικονομίας στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του COVID-19.

Τα στοιχεία των φορέων εκμετάλλευσης επιβεβαίωσαν ότι η ζήτηση από πλευράς καταναλωτών για υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών την περίοδο των lockdowns ήταν αυξημένη“Τα κυβερνητικά μέτρα για την προστασία των επιχειρήσεων και του γενικού πληθυσμού από τις επιπτώσεις της πανδημίας και το γεγονός ότι οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες παρέχονται στη βάση μακροχρόνιων συμβάσεων βοήθησαν τις τηλεπικοινωνίες να αποφύγουν μεγάλες απώλειες κατά το 1ο εξάμηνο του έτους”, αναφέρει η IDC.

Το 2ο εξάμηνο
Ωστόσο, οι προβλέψεις των παρόχων για το υπόλοιπο διάστημα του τρέχοντος έτους είναι πιο απαισιόδοξες. Και αυτό, καθώς οι πάροχοι προβλέπουν μείωση των εσόδων εξαιτίας της ύφεσης, που πλήττει τους εταιρικούς και οικογενειακούς προϋπολογισμούς και αναγκάζει πολίτες και επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δαπάνες στις απολύτως απαραίτητες.

Η αρνητική τάση στον χώρο των Τηλεπικοινωνιών αναμένεται να επηρεάσει όλες τις περιοχές, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό. Τα έσοδα στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά για τον κλάδο, προβλέπεται να μειωθούν κατά 0,5% το 2020.

Η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) και αυτή της Ασίας/Ειρηνικού (συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Κίνας), επίσης, θα υποστούν μειώσεις. Σε βάθος πενταετίας, μάλιστα, η ΕΜΕΑ και η περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού θα ανακάμψουν πιο αργά από τις ΗΠΑ.

“Κατά το 1ο εξάμηνο του 2020, οι φορείς εκμετάλλευσης επέδειξαν σημαντική ανθεκτικότητα σε μεγάλο τμήμα των δραστηριοτήτων τους. Ωστόσο, καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και οι επιστήμονες απέχουν πολύ από τη λύση του προβλήματος, οι πάροχοι επικεντρώνονται τώρα σε βελτιώσεις της απόδοσης τους και στον μετριασμό των αναμενόμενων αρνητικών επιπτώσεων”, αναφέρουν οι αναλυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ