Για την εβδομάδα, που ξεκινάει, σήμερα Δευτέρα, για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας,  οι αντιστάσεις εντοπίζονται στις 637 και 642 μονάδες, με στήριξη στις 620 και 612 μονάδες.  
Η προηγούμενη εβδομάδα, μπορεί να ξεκίνησε καλά με τον τραπεζικό στο κλείσιμο της να βαραίνει για ακόμα μία φορά στον Γενικό Δείκτη ο οποίος έκλεισε με κέρδη πάνω από το +1% με τον τραπεζικό να κλείνει οριακά αρνητικός και να συνεχίζει την κοντινή επαφή με τα ιστορικά του χαμηλά.

  • Ο τραπεζικός δείκτης φυσικά είναι και ο κύριος υπαίτιος για την αισθητή μείωση του τζίρου το τελευταίο διάστημα. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει εύκολα σε περίπτωση που δούμε ανοδική σοβαρή αντίδραση θυμίζοντας ότι το τελευταίο 6μηνο η αγορά συσσωρεύει με βασανιστικούς ρυθμούς.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι τα όποια καλά αποτελέσματα εταιριών κυρίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης “πληρώνονται” από τους αγοραστές με τους εκάστοτε τίτλους να κάνουν σημαντικές κινήσεις.
Ο MID CAP παραμένει long καθώς δεν προβληματίστηκε τεχνικά στην τελευταία κίνηση της αγοράς πλησιάζοντας πρώτος και πάλι τα πρόσφατα υψηλά.
Από την άλλη έχουμε και τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να είναι ξεκάθαρα long σε μία αγορά που ουσιαστικά παραμένει στάσιμη (βλέπε ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΒΙΟ κ.α.)

  • Ο τραπεζικός κλάδος περιμένει τις εξελίξεις μετά και την κατάθεση πρότασης για bad bank του Δκτη της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Η ανάγκη λύσης είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι φαίνεται μιας και η σωστή λειτουργία του κλάδου μπορεί να κάνει την διαφορά στην ανάπτυξη της οικονομίας. Χρηματιστηριακά συνεχίζει να έχει την πιο άσχημη εικόνα μιας και χάνει το 66% της αξίας του από αρχές έτους.
 Τα ελληνοτουρκικά πλέον έχουν κουράσει και όλα δείχνουν πως θα πάμε σε συζητήσεις χωρίς παρόλα αυτά να περιμένουμε κάτι σημαντικό από αυτές το προσεχές διάστημα.
Από την άλλη ο κορωνοιός συνεχίζει να προβληματίζει με την κυβέρνηση να μην θέλει ούτε να ακούσει για νέο lock down μιας και ακόμα μετράμε τις πληγές από το προηγούμενο διάστημα.
Ο Τουρισμός φαίνεται να κινήθηκε στο 20% των δυνατοτήτων του γεγονός που θα επηρεάσει σημαντικά το ΑΕΠ.
Ένα νέο lock down μπορεί να βυθίσει ακόμα περισσότερο το ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο και αυτό είναι ένας ανασταλτικός ψυχολογικός παράγοντας για το επιχειρείν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ