Αντιστρόφως ανάλογα ήταν τα κέρδη των δισεκατομμυριούχων του κόσμου, συγκριτικά με την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοιού και το μέτρο του lockdown, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της UBS και της εταιρείας συμβουλευτικής PwC.

Και αυτό διότι η αύξηση του τζίρου σε κλάδους όπως η πληροφορική και η υγεία αλλά και το ράλι στα χρηματιστήρια ώθησαν τα κέρδη όσων δραστηριοποιούνται στους εν λόγω τομείς, ξεπερνώντας συνολικά τα 10 τρισ. δολάρια.

Στη μελέτη διευρενώνται τα στοιχεία για περισσότερους από 2.000 δισεκατομμυριούχους, στα χέρια των οποίων βρίσκεται περίπου το 98% του πλούτου αυτής της ομάδας του πληθυσμού.
Όπως διαπιστώνεται η περιουσία τους από την αρχή του έτους έως και τον Ιούλιο άγγιξε τα 10,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 8,9 τρισεκατομμύρια δολάρια και είχε καταγραφεί στα τέλη του 2019.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα αποτελέσματα της μελέτης, προκύπτει ότι οι δισεκατομμυριούχοι την τελευταία 25ετία έχουν δει τον πλούτο τους να αυξάνεται από 5 έως 10 φορές!

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο ο πλούτος τους αυξήθηκε με διψήφιο ποσοστό, ενώ το μεγαλύτερο κέρδος είχαν όσοι δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: τεχνολογία, υγεία, βιομηχανία (σ.σ. ο πλούτος τους αυξήθηκε με ρυθμό 36% ως 44%).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, από το 2018 ως τον Ιούλιο του 2020, οι δισεκατομμυριούχοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 42,5% στα 1,8 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία των UBS και PwC, ενώ οι επιχειρηματίες που έχουν κάνει την περιουσία τους δραστηριοποιούμενοι στον τομέα της υγείας είδαν τον δικό τους πλούτο να αυξάνεται κατά 50,3% την ίδια περίοδο, στα 658,6 δισ. δολάρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ