Ολοκληρώνεται σήμερα, η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στο Μαρόκο, σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και τη Γενική Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων του Μαρόκο (CGEM). Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στην επιχειρηματική αποστολή, συμμετείχαν δώδεκα ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων, των δομικών υλικών, των ΤΠΕ, των φαρμάκων και της επεξεργασίας νερού.

Στο πλαίσιο της αποστολής, διοργανώθηκε επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο παρουσιάστηκε το επιχειρηματικό περιβάλλον στο Μαρόκο, οι τρόποι εισόδου στην αγορά και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες. Παρούσες ήταν και ελληνικές εταιρείες που έχουν επιχειρηματική δράση στην περιοχή και μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τα μέλη της αποστολής. Μετά τη συζήτηση, οι ελληνικές εταιρείες προχώρησαν στις B2B συναντήσεις που είχαν διοργανωθεί στις εγκαταστάσεις των Μαροκινών εταιρειών.  Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις δημόσιες υπηρεσίες, οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Δημόσια Υπηρεσία Ηλεκτρισμού και Υδροδότησης, την Εθνική Αρχή Λιμένων, τον Μαροκινό Οργανισμό για τη Βιώσιμη Ενέργεια, την Εθνική Υπηρεσία Άμυνας και τον Εθνικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού Φόρουμ, ο ΣΕΒ και η CGEM, υπέγραψαν  Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο φορείς και τη σύσταση Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και η Πρόεδρος της Επιτροπής για τις Σχέσεις με τους Διεθνείς Φορείς του CGEM, κα. Nabila Freidji.

Προλογίζοντας το επιχειρηματικό φόρουμ, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι “το Μαρόκο είναι αναμφίβολα μία από τις πλέον ανοικτές και δυναμικές οικονομίες της περιοχής. Δεν έχει επηρεασθεί σημαντικά από τη διεθνή οικονομική κρίση, χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, έχει χαμηλό πληθωρισμό και παρουσιάζει αξιόλογο ρυθμό ανάπτυξης.  Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση του Μαρόκου σχεδιάζει ένα ευρύ πρόγραμμα κατασκευαστικών έργων, με στόχο να μετατρέψει τη χώρα σε περιφερειακό κόμβο, οι ελληνικές εταιρίες κατασκευών, δομικών υλικών, ενέργειας και πληροφορικής μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος δραστηριότητας αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, την ευρωπαϊκή ταυτότητα και το διεθνή προσανατολισμό τους.  Συνεργασίες μπορούν να δημιουργηθούν και σε έργα ενεργειακής αποδοτικότητας και ασφάλειας, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαχείρισης υδάτων. Αξιόλογη επιχειρηματική συνεργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε άλλους  κλάδους όπως για παράδειγμα στα τρόφιμα και τα φάρμακα”.

Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες ελληνικές επιχειρήσεις:

•    BAUER S.A. (Δομικά Χημικά)
•    DRAKOS POLEMIS S.A. (Βιομηχανία Αντλιών)
•    HELLENIC CABLES S.A. (Παραγωγός Καλωδίων)
•    INTERCOMM FOODS S.A. (Τρόφιμα)
•    INTRACOM TELECOM (ΤΠΕ)
•    J & P AVAX S.A. (Κατασκευές)
•    MYTILINEOS HOLDINGS (Βιομηχανική Εταιρεία)
•    PHARMEX S.A. (Φάρμακα – Προϊόντα Διατροφής)
•    STEELMET S.A. (Μεταλλουργία)
•    TEMAK S.A. (Επεξεργασία Νερού)
•    UNIPHARMA S.A. (Φάρμακα)

Ο ΣΕΒ, μέσα από τις δράσεις εξωστρέφειας που διοργανώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση της εξωστρέφειας και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επιδίωξή τους να διεθνοποιηθούν και να διεισδύσουν σε νέες αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ