του Βάιου Κρόκου

Εν εξελίξει βρίσκονται οι προσπάθειες περαιτέρω ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε όλες τις δραστηριότητες, είτε αφορά εργασίες και επικοινωνίες με εταιρείες είτε με πελάτες – ασφαλισμένους. Τι γίνεται όμως με τις εξετάσεις και την πιστοποίηση τους;

Οι διαβουλεύσεις για εξετάσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε digital μορφή έχουν ξεκινήσει, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του IW θα απαιτηθεί ακόμα χρόνος ώστε να υπάρξει ένα τελικό σχέδιο.

Στελέχη της αγοράς που έχουν γνώση των διαδικασιών και του ρυθμιστικού πλαισίου σημειώνουν στο IW πως απαιτείται μεγάλη προεργασία, υποδομές σε IT επίπεδο κλπ. Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνουν, θα πρέπει να είναι μια έγκυρη και αδιάβλητη διαγωνιστική διαδικασία από όλες τις απόψεις.

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα αυτό του κλάδου είχε εκ νέου τεθεί από το ΕΕΑ προς την ΔΕΙΑ στην διαδικτυακή συνάντηση στα τέλη Οκτωβρίου, κατά την κλαδική παρουσίαση ΕΕΑ – ICAP για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Όπως έχουν τονίσει άνθρωποι της διαμεσολάβησης, σίγουρα είναι απαραίτητη η στελέχωση με νέους ασφαλιστές για την κάλυψη και μεγέθυνση του κλάδου. Στην παραπάνω έρευνα, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι:

6,1% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών

49,6% είναι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές 30 – 45 ετών

40,2% βρίσκεται στις ηλικίες 45 – 60 ετών 

4,1% είναι από 60 ετών και πάνω 

Κατά τα άλλα, προς αναβολή οδηγούνται οι ερχόμενες εξετάσεις πιστοποίησης, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς αρνητική είναι η εικόνα από το μέτωπο της πανδημίας. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει τον τελευταίο λόγο – και σε αυτή την περίπτωση πλέον…

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως τo πράσινο φως για τα σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης έτους 2021 για τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων έδωσε προχθές η αρμόδια επιτροπή στην ΤτΕ.

διαβάστε αναλυτικά: Διανομή ασφαλιστικών προϊόντων: Ποια σεμινάρια εκπαίδευσης ενέκρινε η ΤτΕ για το 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ