Γράφει η «ξενοδόχος»

«Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία».

Η δήλωση -στο twitter- ανήκει στην κ. Orit Farkash-Hacohen Ισραηλινή ομόλογος του Χάρη Θεοχάρη, με αφορμή και τη συμφωνία των δύο χωρών για τη διευρυμένη, πιο συστηματική και στενή συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού.

Orit Farkash-Hacohen.
Η Υπουργός Τουρισμού ΙσραήλOrit Farkash-Hacohen.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού από την πλευρά του δηλώνει ότι κάθε χρόνο

  • «πολλοί Ισραηλινοί επισκέπτονται τη χώρα μας, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για πάνω από 700 χιλιάδες και για να μπορέσουν να έρθουν και φέτος θα πρέπει να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς του»,

Εξ’ ού και η συμφωνία για τη ρύθμιση ενός “πράσινου διαβατηρίου’’ μέσω του οποίου οι Ισραηλινοί, όταν αρθούν οι περιορισμοί θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας χωρίς καραντίνα.

O Yπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού το ποσοστό των εμβολιασμένων πρακτικά θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο, ενώ το Ισραήλ, με 715 χιλιάδες τουρίστες το 2019 στη χώρα μας είναι 9η χώρα σε αφίξεις τουριστών.

Γι’ αυτό και η Ελλάδα ενδιαφέρεται να έρθουν τουρίστες από το Ισραήλ όταν “ανοίξει” η φετινή σεζόν που δε θα είναι και η πιο εύκολη για τη χώρα μας.

Η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Θεοχάρης με την Ισραηλινή ομόλογό του είναι πενταετούς διάρκειας και θα ανανεώνεται αυτομάτως, ενώ θα προωθείται η συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αρχών Τουρισμού Ελλάδας και Ισραήλ, όπως και η ανταλλαγή πληροφοριών για την προώθηση και τη διαφήμιση.

Επίσης ενθαρρύνεται η άμεση συνεργασία μεταξύ ταξιδιωτικών γραφείων και άλλων φορέων του τουρισμού, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα τουριστικά στατιστικά στοιχεία, σχετικά με τις τουριστικές επενδύσεις, τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα προγράμματα κινήτρων στις δύο χώρες.

Το θέμα πήρε δημοσιότητα και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο- τη δεύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας. Βρετανικά μέσα επισημαίνουν ότι πιθανότατα η συμφωνία Ισραήλ- Ελλάδας για τη ρύθμιση των ‘’πράσινων διαβατηρίων’’ μπορεί να είναι και μία ευκαιρία ώστε να υπάρξει πίεση στην βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να εξετάσει εκ νέου την προοπτική της υιοθέτησης  «διαβατηρίων εμβολιασμού» για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί, δεδομένου ότι ο αρμόδιος για τον εμβολιασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει αυτού του είδους τα σχέδια για διαβατήρια εμβολιασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ