Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριαρχούν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule

Στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης φιλοξενήθηκε η κα. Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO, People for Business (PfB), η οποία στην αρχή της τοποθέτησής της επεσήμανε ότι τα ΤΕΑ αποστελούν ένα κοινό συμβόλαιο μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Κατά την ομιλία της με τίτλο: «Η αξία των επαγγελματικών ταμείων στις επιχειρήσεις  ως εργαλείο για την προσέλκυση, διατήρηση και ανταμοιβή στελεχών» τόνισε:

“Τα ΤΕΑ έρχονται να απαντήσουν στην ανάγκη των εργαζομένων για τις μελλοντικές συντάξεις, καθώς το τυχαίο και το απροσδόκητο θα το συναντάμε στο μέλλον. Τα Ταμεία αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και αναπτύσσονται” ανέφερε.

“Μιλάμε για συνταξιοδοτικά συστήματα, είναι επικτακτική ανάγκη τα ΤΕΑ καθώς διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην οικονομία και την ενίσχυση των κινήτρων για επίσημη (όχι αδήλωτη) εργασία. Το όφελος από αυτά τα Ταμεία είναι μεγάλο. Κυρίως για τους εργαζόμενους”.

“Τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης αποτελούν μία παροχή υψηλής προστιθέμενης αξίας, ως ένα σημαντικό εργαλείο για την προσέλκυση και διακράτηση ταλέντων σε συγχρονες κοινωνίες”, ανέφερε και συνέχισε:

“Στην ουσία προσφέρουν κάτι πολύ παραπάνω από τα υπάρχοντα συνταξιοδοτικά προγράμματα. Οι εισφορές στα ΤΕΑ κεφαλαιοποιούνται στον ασφαλιστικό τους λογαριασμό. Η σύνταξη εξαρτάται από την απόδοση του χαρτοφυλακίου του ατομικού τους λογαριασμού. Το εργατικό δυναμικό πληρώνει τις συντάξειες των γονέων. Τα ΤΕΑ είναι νέος θεσμός στην χώρα, ξεκίνησαν το 2002, και δεν έχουν επικοινωνηθεί και ενισχυθεί όσο πρέπει κι έτσι έχουν χαμηλή διείσδυση στον επιχειρηματικό κόσμο. Τωρα οι συνθήκες είναι πιο ώριμες για αυτά τα προγράμματα”.

“Η Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη είναι αρκετά πίσω, αλλά οι συνθήκες είναι ώριμες για να προχωρήσει αυτός ο θεσμός” συμπλήρωσε.

Σε μία σύγχρονη εταιρεία ο υπεύθυνος πρέπει να:

Να πείσει την εταιρεία για την ίδρυση ΤΕΑ

Να συμμετέχει και να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά της εισφοράς

Να το εντάξει στο συνολικό πακέτο αποδοχών, ενισχύοντας την φήμη της εταιρείας, ως υπεύθυνος εργοδότης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ