Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριαρχούν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule

Mεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων ο Δρ Γαβριήλ Αμίτσης, Kαθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας & Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής παρέθεσε την ομιλία του με τίτλο: «Ο δεύτερος πυλώνας ως εμβληματικό εργαλείο προώθησης επαρκών, βιώσιμων και ποιοτικών ασφαλιστικών πολιτικών»

Αφού χαιρέτησε την διεξαγωγή του ενδιαφέροντος Συνεδρίου, ο Δρ Γαβριήλ Αμίτσης ανακοίνωσε ότι πρόσφατα το ερευνητικό εργαστήριο προχώρησε σε Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΛΕΤΕΑ με στόχο την αναβάθμιση και την εκπαίδευση της Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Η Επαγγελματική Ασφάλιση, ειδικά στην Ελλάδα, πρέπει να θεωρηθεί ως ένας αυτόνομος χρηματοπιστωτικός πυλώνας κάλυψης των πολιτών σε περίπτωση εμφάνισης κινδύων (πχ απώλεια εισοδήματος) και δεν πρέπει να συγχέεται με το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τα ομαδικά προγράμματα που διαχειρίζονται επιχειρήσεις της ασφαλιστικής αγοράς.

“Το βασικό χαρακτηριστικό της Επαγγελματικής Ασφάλισης πρέπει να είναι η αντανάκλαση μιας στρατηγικής ενίσχυσης των εισοδηματικών πηγών των πολιτών που προωθείται με δυναμικές πρωτοβουλίες των κοινωνικών εταίρων και της αγοράς”.

“Ο τομέας της επαγγελματικής ασφάλισης θεωρείται και αντιμετωπίζεται διαχρονικά και διακομματικά ως ο φτωχός συγγενής του συστήματος της ασφαλιστικής προστασίας” ανέφερε ο κ. Γαβριήλ.

Και συνέχισε: “Πρέπει να προσεγγιστεί από το κράτος, τους κοινωνικούς εταίρους και την αγορά ως εμβληματικό εργαλείο για την προώθηση επαρκών και βιώσιμων πολιτικών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ