Η Visa ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Ημέρα Χωρίς Σύνορα (Borderless Day), την έναρξη του τρίτου κύκλου του Visa Ιnnovation Program, της πλατφόρμας συνεργασίας της Visa για νεοσύστατες εταιρείες, τράπεζες και έμπειρους επιχειρηματίες, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε 18 fintechs που εντάχθηκαν στον τρίτο κύκλο μέσα από 3 Hubs στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία και ένα κοινό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, νεοσύστατων επιχειρήσεων, συμβούλων και επενδυτών και από τις τρεις αγορές. Οι fintechs είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κοινό και να προγραμματίσουν μια σειρά από συνεδρίες δικτύωσης.

Σκοπός της Ημέρας Χωρίς Σύνορα ήταν να είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη συνεργασιών μεταξύ των τριών αγορών, με τελικό στόχο την επιτυχή εκτέλεση διασυνοριακών Proof of Concept (PoC) και την παροχή στις fintechs περισσότερων ευκαιριών  να συμπράξουν με τους συνεργάτες της Visa εκτός των αγορών προέλευσής τους.

Μέσα από 190 αιτήσεις από ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα 18 fintechs. Οι fintechs που συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο του Visa Innovation είναι:

Evostro (ΗΒ) – Λύση Banking-as-a-Service (BaaS) εξειδικευμένη σε κοινότητες αποδήμων,  που απευθύνεται σε τράπεζες.

FineDine (Τουρκία) – Ψηφιακή πλατφόρμα παραγγελιών που βασίζεται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI) και βοηθά τους διαχειριστές εστιατορίων να αυξήσουν τις πωλήσεις και να διατηρήσουν τους πελάτες τους με αναβαθμισμένες αναφορές και επισκοπήσεις.

Fondy (Ουκρανία & Ηνωμένο Βασίλειο) – Πλατφόρμα πληρωμών για διαδικτυακές επιχειρήσεις που παρέχει πλήρη έλεγχο των πωλήσεων από την τιμολόγηση έως τις πληρωμές.

Finqware (Ρουμανία) – Λύση διαχείρισης μετρητών σε πολλές διαφορετικές τράπεζες σε πραγματικό χρόνο, που υποστηρίζεται από τεχνολογίες ανοιχτής τραπεζικής (Οpen Banking).

Fintegre (Τουρκία) – Πάροχος προσιτών λύσεων ανάπτυξης πωλήσεων για εμπόρους λιανικής.

Finloup (Ελλάδα) – Λύση BNPL (buy now pay later) «αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα», αξιοποιώντας το Open Banking για τον υπολογισμό προσιτής τιμής για τον καταναλωτή αλλά και αύξησης πελατών για τον έμπορο.

Frisbo (Ρουμανία) – Το Frisbo συνδέει τοπικούς διεκπεραιωτές logistics σε ένα διεθνές δίκτυο παρέχοντας την υπηρεσία σε ηλεκτρονικά καταστήματα ως plug and play.

HASO (Τουρκία) – Πλατφόρμα διαχείρισης πελατών και κινδύνων, η οποία επιτρέπει στους εμπόρους να αποκτήσουν πρόσβαση σε καταναλωτές με ελλιπή τραπεζική σχέση για να προχωρήσουν σε μοντέλο BNPL (buy now pay later).

Norma (Τουρκία) – Ενιαία πλατφόρμα ψηφιακών τραπεζικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Paratic (Τουρκία) – Λύσεις λογισμικού διαχείρισης μετρητών βασισμένες σε open banking (ανοιχτή τραπεζική).

Parkadoro (Ελλάδα) – Λογισμικό cloud εξειδικευμένο στη διαχείριση μικρών και μεσαίων χώρων στάθμευσης.

Roadcube (Ελλάδα) – Loyalty As A Service πλατφόρμα με την οποία επιχειρήσεις κάθε μεγέθους μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμμα loyalty  ή μια συνέργεια, με τη χρήση IoT τεχνολογίας.

Rilla (Βουλγαρία) – Εφαρμογή για κινητά για τη διαχείριση των προσωπικών οικονομικών (personal financial management), η οποία στοχεύει να καταστήσει τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα του fintech προσβάσιμα σε όλους.

SoliPAY – Utarit (Τουρκία) – Επικεντρώνεται στην κάλυψη όλων των αναγκών των ατόμων με μία μόνο κάρτα, με λύσεις που εστιάζουν ειδικά στις υπηρεσίες μετακίνησης στις πόλεις και στις ανάγκες των πανεπιστημιουπόλεων.

Tap2Pay (Λευκορωσία) – Πλατφόρμα για ενεργοποίηση πληρωμών σε όλα τα ψηφιακά κανάλια: ιστότοπους, κοινωνικά δίκτυα, messengers.

Welcome Pickups (Ελλάδα) – Επαναπροσδιορίζοντας την κινητικότητα των ταξιδιών, η πλατφόρμα εξυπηρετεί εκατομμύρια ταξιδιώτες σε περισσότερους από 55 προορισμούς.

Woli (Ελλάδα) – Εφαρμογή Smart Money για σύγχρονες οικογένειες που αυτοματοποιεί τα χρήματα που δίνουν στα παιδιά, βοηθώντας τα παράλληλα να αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης χρημάτων με διασκεδαστικό και ασφαλή τρόπο.

Wealthyhood (Ελλάδα) -Η πρώτη εφαρμογή DIY για την δημιουργία πλούτου, που καθοδηγεί τους μακροπρόθεσμους επενδυτές να επενδύσουν έξυπνα τα χρήματά τους, με τον τρόπο που θέλουν και με λιγότερα προμήθειες.

Τον Μάρτιο 2021, η Visa ανακοίνωσε την επέκταση του Visa Innovation Program σε περισσότερες αγορές για να προσεγγίσει μια πιο διαφοροποιημένη ομάδα ταλαντούχων fintechs στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. H Eleven Ventures, μία από τις κορυφαίες  εταιρείες αρχικού επιχειρηματικού κεφαλαίου της Βουλγαρίας, θα αναλάβει το συντονισμό του προγράμματος καινοτομίας της Visa σε περιφερειακό επίπεδο. Η υλοποίηση και διαχείριση της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα παραμένει στην ελληνική εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy, η οποία έχει διαχειριστεί  και τους δύο προηγούμενους επιτυχημένους κύκλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ