Eίναι καλά και χρήσιμα τα 200 επενδυτικά σχέδια, τα οποία  με τη βοήθεια των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, των ΕΣΠΑ κ.λ.π. έχουν ενταχθεί (και ενταχθούν) στον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας.
  •     Ωστόσο, μήπως- και με αφορμή την τελευταία τραγική καταστροφή– θα έπρεπε να υπάρξει, περιορισμένης-έστω- έκτασης αλλαγή μείγματος προκειμένου να υποστηριχθούν υπάρχουσες υποδομές, να κατασκευασθούν άλλες (απαραίτητες, όπως αποδείχθηκε), να αγοραστεί εξοπλισμός, να…, να… ώστε να αποφευχθούν ανάλογα “ολοκαυτώματα”;

Θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά, ξεκινώντας από το “ενεργειακό” πεδίο, από την στιγμή που οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο για υψηλότατες θερμοκρασίες τα επόμενα χρόνια.

  • Μήπως στο αρμόδιο “Eνεργειακό Eπιτελείο” θα πρέπει να εξετάσουν για παράδειγμα την μερική -κατ’ αρχήν- αντικατάσταση του εναέριου δικτύου τροφοδότησης;
Κοστοβόρα σίγουρα η υπογειοποίηση, αλλά ας ξεκινήσουν από την περιφέρεια Αττικής.
Η απόσβεση σε εύλογο χρόνο θα είναι μεγαλύτερη από το τεράστιο μέγεθος των καταστροφών, από το 2007 μέχρι σήμερα.
Έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας αναλύει πως θα διατεθούν τα κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ.
Αναφέρεται πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, την αύξηση της συχνότητας εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων που δημιουργούν σοβαρούς φυσικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους και καταστροφές.
Η σημαντικότητα του κινδύνου υπολογίζεται ως προς τη συχνότητα ή την πιθανότητα εμφάνισης και των επιπτώσεων του.
Οι επιπτώσεις αφορούν την ανθρώπινη ζωή και υγεία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ