του Βάιου Κρόκου, insuranceworld.gr

Στο ερώτημα αν μπορούν και θέλουν να προχωρήσουν στον απαιτούμενο ψηφιακό μετασχηματισμό καλούνται να απαντήσουν κάποιες εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου. Στην αντίθετη περίπτωση κάποιες εξ αυτών αποτελούν δέλεαρ απορρόφησης τους από μεγαλύτερους ομίλους, μιας και διαθέτουν “νοικοκυρεμένους ισολογισμούς”, υψηλή φερεγγυότητα και αποτύπωμα στο κλάδο που δραστηριοποιούνται ή στις γενικές ασφαλίσεις.

Αυτή την εικόνα περιγράφουν κάποια στελέχη της αγοράς και μεταφέρουμε στο IW.

Οι ίδιοι σχολιάζουν πως σε ανάλογο πνεύμα αναμένεται να κινηθεί και η αγορά της διαμεσολάβησης με την δημιουργία σχημάτων πανελλαδικής εμβέλειας ή με περισσότερη εξειδίκευση σε κλάδους και κινδύνους.

Γενικότερα, στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής δεν βρίσκονται μόνο οι μικρότερες και μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου και ποια στρατηγική θα ακολουθήσουν, αλλά και οι μεγάλοι όμιλοι οι οποίοι θα υιοθετήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές των μητρικών ομίλων – σχέδια για οργανική ανάπτυξη, γεωγραφικός επαναπροσδιορισμός, στόχευση σε αγορές κλπ.

Μιλώντας για συγχωνεύσεις και εξαγορές την αγορά απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες η ματαίωση του deal ανάμεσα στην Hellas Direct και την Mapfre που είχε γνωστοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο ως σήμερα δεν έλαβαν χώρα οι ενέργειες που απαιτούνταν βάσει των όρων της σχετικής συμφωνίας.

Για την ώρα η Mapfre συνεχίζει απρόσκοπτα τις δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Ήρθε η ώρα για τον επόμενο κύκλο συμφωνιών; Άλλες πηγές βλέπουν μεν νέες εξαγορές στον ορίζοντα αλλά σχολιάζουν πως θα απαιτηθεί λίγος ακόμη χρόνος με αφορμή τις εργασίες της Επ. Ανταγωνισμού στο deal CVC – Εθνικής Ασφαλιστικής και των νέων συνθηκών που δημιουργούν οι συμφωνίες Generali – ΑΧΑ και NN -MetLife…

Διαβάστε επίσης: Ηρακλής Δασκαλόπουλος: Ο ανταγωνισμός στην αγορά, ο κλάδος Υγείας και οι σχέσεις με τα νοσηλευτήρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ