Η IBM ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος IBM Sustainability Accelerator, ενός παγκόσμιου pro bono προγράμματος κοινωνικού περιεχομένου που αξιοποιεί τεχνολογίες της IBM, όπως το hybrid cloud και την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και ένα οικοσύστημα εμπειρογνωμόνων για την ενίσχυση και την κλιμάκωση των λειτουργιών μη κερδοσκοπικών και κυβερνητικών οργανισμών, οι οποίοι επικεντρώνονται σε πληθυσμούς ευάλωτους σε περιβαλλοντικές απειλές, όπως η κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η ρύπανση.

«Πιστεύουμε ότι η δύναμη της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων εξυπηρετώντας ευάλωτες κοινότητες που εκτίθενται σε περιβαλλοντικούς κινδύνους», δήλωσε η Justina Nixon, Vice President της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών και σχετικών µε τη ∆ιακυβέρνηση θεμάτων (ESG) της IBM. «Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την τεχνολογία με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πληθυσμών που πλήττονται περισσότερο από περιβαλλοντικές απειλές, έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε αντίκτυπο με διαχρονικότητα και κλιμάκωση».

Το πρόγραμμα:  

To Sustainability Accelerator της IBM θα παρέχει υποστήριξη σε κάθε επιλεγμένο οργανισμό για δύο χρόνια, ακολουθώντας μια προσέγγιση δύο φάσεων.  

Φάση Ι: Το πρόγραμμα ξεκινά με το IBM Garage, τη μεθοδολογία της IBM που εφαρμόζει μεθόδους design thinking και τεχνολογιών agile για την επιτάχυνση της ουσιαστικής καινοτομίας και τη δρομολόγηση μιας διαρκούς αλλαγής κουλτούρας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι εμπειρογνώμονες της IBM θα συνεργαστούν με το δικαιούχο οργανισμό για να προσδιορίσουν τις ανάγκες του και να δημιουργήσουν έναν σαφή οδικό χάρτη για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας προς επίλυση συγκεκριμένων δημόσιων προκλήσεων.  

Φάση II: Σε μια δεύτερη φάση, οι εμπειρογνώμονες της IBM από διάφορους κλάδους θα διατάξουν τους πόρους και την τεχνολογία της IBM για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να επιτύχουν τους στόχους της κοινότητας τους και αυτούς των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ορισμένες από τις τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το IBM Watson, το IBM Cloud ή τη σουίτα για το Environmental Intelligence. Επιπλέον, οι οργανισμοί δικαιούχοι του IBM Sustainability Accelerator θα λαμβάνουν μηνιαία credits για IBM Cloud, για δεδομένα καιρού, καθοδήγηση (mentorship) και πρόσβαση στο οικοσύστημα συνεργατών της IBM. Οι ειδικοί της IBM θα υποστηρίξουν επίσης πιλοτικές υλοποιήσεις λύσεων για να διευκολύνουν τη βέλτιστη εφαρμογή, να κλιμακώσουν τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο και να οδηγήσουν σε βασικά αποτελέσματα σε κοινωνικό επίπεδο.

Διαδικασία Επιλογής:

Κάθε χρόνο, η IBM θα ορίζει ένα θέμα για αιτήσεις υποβολής προτάσεων ( RFP) και την επιλογή έργων από οργανισμούς που ανήκουν στην ετήσια θεματική ενότητα.

Καλούμε λοιπόν, με την επίσημη έναρξη του προγράμματος, τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις να υποβάλουν αίτηση σε ένα δημόσιο RFP για τη στόχευση του 2022 που αφορά στην καθαρή ενέργεια. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέχρι τις 30 Απριλίου 2022 και θα πρέπει να κατατεθούν μέσω του επίσημου Portal υποβολής.

Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε ένα πιλοτικό έργο με τρεις εναρκτήριους συμμετέχοντες στο ΙΒΜ Accelerator Program της IBM. Αυτοί οι οργανισμοί έχουν ξεκινήσει τα έργα τους, τα οποία επικεντρώνονται στη βιώσιμη γεωργία και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη φάση τον περασμένο Δεκέμβριο:

  • Nature Conservancy India: O οργανισμός δημιουργεί μια πλατφόρμα δημόσιας πληροφόρησης για να βοηθήσει στην εξάλειψη της καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών στη Βόρεια Ινδία προωθώντας περαιτέρω το στόχο της για βελτίωση της γεωργικής βιωσιμότητας, της δημόσιας υγείας και της μείωσης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Ινδία.
  • Heifer International: συνεργάζεται με την IBM για την ανάπτυξη επεκτάσιμων και προσιτών ψηφιακών λύσεων που έχουν σχεδιαστεί για να εξοπλίσουν τους συνεταιρισμούς αγροτών στο Μαλάουι με προβλέψεις για τον καιρό και την απόδοση των καλλιεργειών, ώστε να αυξήσουν τις αποδόσεις και τα εισοδήματά τους. 
  • Plan21 Foundation για την Αειφόρο Ανάπτυξη: Ο οργανισμός βοηθά τους μικροκαλλιεργητές στη Λατινική Αμερική να διαχειρίζονται τις καλλιέργειές τους πιο βιώσιμα — με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και του εισοδήματός τους και τη συμβολή στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και την ανάπτυξη πιο υπεύθυνων αγορών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ