Σημείο αναφοράς για την κοινωνία και φορείς αλλαγής υπερασπίζοντας τις ατομικές ταυτότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από μια ολιστική διαδικασία συμπερίληψης και όχι απλώς με την εξάλειψη των διακρίσεων, μπορούν να γίνουν οι συστημικές Τράπεζες εργοδότες ανέφερε ο κ. Γιώργος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής του Group Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, συμμετέχοντας σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας The Upfront Initiative, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και διοργανώθηκε από τη Lifo.

 

Όπως σημείωσε ο κ. Κορμάς, η συμπερίληψη αφορά την «εξατομικευμένη διαφορετικότητα» και όχι απλώς την εκπλήρωση θεσμοθετημένων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και εξήγησε ότι ένα τραπεζικό ίδρυμα, με ισχυρό brand, μπορεί να κινητοποιήσει μέρος της κοινής γνώμης προς την ισότιμη συμμετοχή όλων στην επιχειρηματική ζωή.

«Καθώς οι συστημικές τράπεζες αποτελούμε μερικούς από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα, η εφαρμογή συμπεριληπτικών πρακτικών έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, για παράδειγμα, είναι πρωτοπόρος. Εφαρμόζουμε διαχρονικά δράσεις όσον αφορά την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ στις εγκαταστάσεις και τα ηλεκτρονικά συστήματα της τράπεζας, παρέχουμε πρόσβαση στη χρηματοδότηση των ΑμΕΑ και φυσικά όλων των υπόλοιπων ομάδων για τις οποίες η πρόσβαση δεν ήταν εύκολη μέχρι πρόσφατα, όπως είναι η γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα».

 

Πέραν των χρηματοδοτήσεων, και άλλες δράσεις μας στο πλαίσιο της πολιτικής ESG θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία, υπογράμμισε ο κ. Κορμάς και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο νέο πρόγραμμα EQUALL, μέσα από το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς αναπτύσσει πρωτοβουλίες υποστήριξης και ενίσχυσης της κοινωνικής ισότητας και επιδιώκει ένα αύριο, το οποίο εγγυάται στις νέες γενιές την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και στις γυναίκες ισότιμες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Στόχος των δράσεων του EQUALL είναι να υποστηρίξουν τις γυναίκες ώστε  να διεκδικήσουν τη θέση που ανταποκρίνεται στην αξία και τις δυνατότητές τους, να ενισχύσουν την ισότιμη πρόσβασή τους στην απασχόληση, την επιχειρηματική δραστηριότητα και τους πόρους, και να ευαισθητοποιήσουν τις νέες γενιές, όσον αφορά στην επιλογή επαγγέλματος σε σχέση με τα κοινωνικά στερεότυπα.

 

Ο κ. Κορμάς τόνισε ότι οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μπορούν να πρωτοστατήσουν στη νέα τάση που θέλει τις επιχειρήσεις, όχι μόνο να επιτυγχάνουν την ουδετερότητα ως προς τις διακρίσεις αλλά να πηγαίνουν και ένα βήμα παρακάτω: «Η ουδετερότητα ως προς τις διακρίσεις είναι μόνο το πρώτο βήμα προς τη συμπερίληψη. Η ουσία της συμπερίληψης δεν είναι απλά η εξάλειψη των διακρίσεων.

Το σημαντικότερο είναι ένας οργανισμός να δημιουργήσει μια εταιρική κουλτούρα που θεωρεί ευπρόσδεκτο το διαφορετικό, που ενθαρρύνει τη συμμετοχή από όλους, δημιουργώντας το αίσθημα του «εμείς» στο ανθρώπινο δυναμικό ενός οργανισμού. Αυτό είναι το ζητούμενο, δηλαδή η ανάπτυξη ενός ολιστικά συμπεριληπτικού οργανισμού. Κάτι που πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα από την εξάλειψη των διακρίσεων που είναι μια πιο περιορισμένη διαδικασία».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ