Η PwC Ελλάδας πραγματοποίησε με επιτυχία το πρώτο Technology and Innovation Hub Student Meet Up, στα νέα γραφεία της στην Πάτρα, παρουσία και του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα. Σε μια ημέρα αφιερωμένη στην καινοτομία, η διοργάνωση έφερε κοντά τη φοιτητική κοινότητα της Πάτρας με την ομάδα Τεχνολογίας της PwC, με στόχο την παρουσίαση των καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων, αλλά και των επαγγελματικών ευκαιριών που παρουσιάζει ο κλάδος των Τεχνολογικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

Σε χαλαρό κλίμα, η PwC υποδέχτηκε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και πληθώρα ομιλητών από το ακαδημαϊκό, το επιχειρηματικό και το startup οικοσύστημα της Πάτρας. Μέσα από μια σειρά ομιλιών, συζητήσεων και networking sessions, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον ρόλο του Συμβούλου Τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης. Στην διοργάνωση ομιλία παρέθεσε ο Βασίλης Λουκόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών ενώ παρευρέθηκε επίσης και η Έλενα Ζαγλαρίδου η υπεύθυνη Προγραμμάτων Εκπαίδευσης της Microsoft, στρατηγικού συνεργάτη της PwC, η οποία μίλησε για τη σημασία των κατάλληλων πιστοποιήσεων και δεξιοτήτων στην ψηφιακή εποχή. Ο Νάσος Κοσκινάς, ιδρυτής της PΟS4Work αναφέρθηκε με τη σειρά του στο startup οικοσύστημα της Πάτρας και στις προοπτικές που παρουσιάζει, ενώ ο φοιτητικός, μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός, μη κυβερνητικός, εθελοντικός οργανισμός ΒΕST, παρουσίασε το όραμά του για το πώς μπορούν οι φοιτητές να χαράξουν το δρόμο προς την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστου Δήμα, ο οποίος μίλησε για την εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και για την σύνδεση της έρευνας που παράγεται στα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της χώρας με την επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε αναφορά στο Elevate Greece και στα εργαλεία και τα κίνητρα που προωθεί πλέον η πολιτεία ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο από την Ελλάδα. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες και στο έργο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της PwC, παρουσίασαν τις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές τεχνολογικές τάσεις και ευκαιρίες και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες την εμπειρία τους για τη μετάβαση από το Πανεπιστήμιο στον εργασιακό χώρο.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με την ομάδα Talent Acquisition της PwC, και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην εταιρεία.

Το Technology and Innovation Hub στην Πάτρα, στοχεύει στην αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και το σχεδιασμό δράσεων που προωθούν και ενισχύουν την ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα, εντάσσεται σε ένα νέο, καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας που προβλέπει τη δημιουργία αντίστοιχων γραφείων – δορυφόρων σε όλη την Ελλάδα  που στόχο έχουν να δώσουν σε νέους από όλη τη χώρα τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα διεθνές ευέλικτο περιβάλλον εργασίας χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τις περιοχές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας αναφέρει σχετικά : «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο πυρήνας καινοτομίας Technology and Innovation Hub παίρνει σάρκα και οστά με μία εκδήλωση αφιερωμένη στους φοιτητές τους Πανεπιστημίου Πατρών, δίνοντάς τους την δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τις ευκαιρίες που ξεδιπλώνονται μπροστά τους. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη των δραστηριοτήτων που έχουμε σχεδιάσει για να φέρουμε κοντά την ακαδημαϊκή, την ερευνητική και τη startup κοινότητα με στόχο να απαντήσουμε στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και να μεγιστοποιήσουμε την αξία που παίρνουμε από την τεχνολογία ως κοινωνία και αγορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ