Η Κίνα και η Ινδία ελέγχουν το 60% της συνολικής αγοράς χρυσών κοσμημάτων στον πλανήτη μας.

Ο χρυσός εξακολουθεί να καταγράφει αυξημένη ζήτηση για χρήση σε διάφορους τομείς όπως οι επενδύσεις και τα κοσμήματα.

Παρά τις ιδιότητες του πολύτιμου μετάλλου να λειτουργεί ως επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο σε στιγμές αβεβαιότητας, η χρήση του χρυσού στα κοσμήματα εξακολουθεί να είναι πρώτη στις προτιμήσεις. Ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμο.

Τα στοιχεία που παρουσίασε η Finbold δείχνουν ότι η Κίνα και η Ινδία αντιπροσώπευαν το 60,53% της παγκόσμιας αγοράς χρυσών κοσμημάτων ανά τόνους χρυσού που πωλήθηκαν το 2021.

Με 675 τόνους χρυσού που πωλήθηκαν για κοσμήματα, η Κίνα προηγήθηκε με μερίδιο αγοράς 31,77%.

Οι Ινδοί καταναλωτές αγόρασαν 611 τόνους, που αντιπροσωπεύουν το 28,76%.

 

Η Νοτιοανατολική Ασία, που περιλαμβάνει την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, αγόρασε σωρευτικά 64 τόνους.

Άλλοι κορυφαίοι καταναλωτές χρυσού κοσμημάτων περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες (149 τόνοι), την Ευρώπη (68 τόνοι), την Τουρκία και τα ΗΑΕ μαζί (68 τόνοι), ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έχει το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο 489 τόνων ή 23,02%.

Κατά τα άλλα, μια ανάλυση της ζήτησης χρυσού ανά τομέα από το τρίτο τρίμηνο του 2022 δείχνει ότι τα κοσμήματα βρίσκονται στην κορυφή με 67,17 εκατομμύρια ουγγιές, ακολουθούμενα από τις επενδύσεις στα 30,56 εκατομμύρια ουγγιές, ενώ η ζήτηση ράβδων βρίσκεται στην τρίτη θέση με 30,52 εκατομμύρια ουγγιές.

Η βιομηχανία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 11,7 εκατομμύρια, ενώ τα ηλεκτρονικά καλύπτουν την πέμπτη θέση με 9,61 εκατομμύρια ουγγιές.

Επιπλέον, άλλοι κορυφαίοι τομείς που χρησιμοποιούν χρυσό περιλαμβάνουν τις κεντρικές τράπεζες (9,19 εκατομμύρια ουγγιές), τα νομίσματα (7,07 εκατομμύρια ουγγιές), την Οδοντιατρική (0,38 εκατομμύρια ουγγιές) και άλλους (1,64 εκατομμύρια ουγγιές)…

Η μελλοντική ζήτηση του χρυσού

 

Η έκθεση διερεύνησε τις πιθανές προοπτικές για τον χρυσό στο μέλλον στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με την έκθεση έρευνας:

Υπάρχει περιθώριο για τον χρυσό να χάσει την πολιτιστική του αξία στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες ενδείξεις ότι το πολύτιμο μέταλλο χάνει δημοτικότητα, ειδικά μεταξύ των νέων που έχουν δείξει προτίμηση στην ψηφιακή έκδοση του πολύτιμου μετάλλου.

Ωστόσο, με την παγκόσμια επικράτηση του πληθωρισμού, οι μικροεπενδυτές είναι πιθανό να συνεχίσουν να συσσωρεύονται για μια κατάσταση αποθήκης αξίας.

Ταυτόχρονα, οι αυξήσεις των επιτοκίων που θα προκύψουν πιθανότατα θα δώσουν έμφαση σε άλλα προϊόντα όπως τα αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο χρυσού (ETF).

Με τις παγκόσμιες τιμές να υποχωρούν από τον Ιούλιο του 2020, η ζήτηση των καταναλωτών για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης είναι πιθανό να αυξηθεί, ειδικά με την επικρατούσα οικονομική αβεβαιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ