Το έλλειμμα εξωτερικού εμπορίου της Τουρκίας ξεπέρασε τα 103 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά την δραματική υποτίμηση της λίρας.

Οι εξαγωγές επιβραδύνονται στον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 21 μηνών ενώ παράλληλα αυξάνονται οι εισαγωγές ενέργειας (+11%) και χρυσού (+12%) που προκάλεσαν αυτή την επιδείνωση.

Η αγορά της Μέσης Ανατολής σώζοι -με τα σημερινά δεδομένα- την τουρκική οικονομία αφού απορροφά 23 δις δολάρια από τις εξαγωγές της…

Οι κεφαλαιακές ενέσεις από το Κατάρ κρατούν όρθια την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ενώ οι πολεμικές δραστηριότητες του Ερντογάν, κρατούν την προσοχή του Τουρκικού λαού, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας…

τουρκική οικονομία εμφανίζει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου να φέρουν το ΑΕΠ της Τουρκίας να αυξάνεται κατά 7,6% και τους προηγούμενους μήνες την ανάπτυξη να υπερβαίνει το 7%. Όλα αυτά με τον επίσημο πληθωρισμό στο 85%.

Το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, μάλιστα, με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας και την ανάκαμψη του τουρισμού, η τουρκική οικονομία σημείωσε ένα διαστημικό άλμα με ανάπτυξη 21,7%.

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης γνωρίζει εντυπωσιακή άνοδο, με τον δείκτη Borsa Instanbul-100 να έχει συγκεντρώσει κέρδη 144% στο τοπικό νόμισμα και 73% σε δολάρια.

Οι τελευταίες ταχυδακτυλουργίες του Ερντογάν διέρρευσαν μέσα στην εβδομάδα, όταν έγινε γνωστό ότι είναι στα σκαριά συμφωνία της Αγκυρας με το Ριάντ για μια γερή ένεση συναλλάγματος ύψους 5 δισ. δολ. από τη Σαουδική Αραβία.

Με διαφορά μιας ημέρας έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα δέχεται και πάλι νέα ισχυρή ένεση κεφαλαίων από το Qatar που θα της χορηγήσει κεφάλαια ύψους 8 ή ενδεχομένως και 10 δισ. δολ., για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Της είχε χορηγήσει κάπου 15 δισ. δολάρια το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ