Απάντηση στις “πράσινες” επιδοτήσεις των ΗΠΑ ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την ομοβροντία προειδοποιήσεων για μαζική “μετανάστευση” εταιρειών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, για να επωφεληθούν από τις επιδοτήσεις που παρέχει η κυβέρνηση (κυρίως ) στο πλαίσιο της μετάβασης προς το green energy.
Αύριο , ο επίτροπος της Ε.Ε αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι θα δώσει στην δημοσιότητα ένα πρώτο σχέδιο (οδικό χάρτη) για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι Βρυξέλλες.
  • “Χρειαζόμαστε νέο χρήμα και πρέπει να είμαστε γρήγοροι…” είχε προαναγγείλει (με συνέντευξη στην κυριακάτικη έκδοση της FAZ) για να συναντηθεί αμέσως μετά με την Γερμανική κυβέρνηση.
Εκτιμήσεις ανεβάζουν σε 170 δισ. (έως το 2030) το κόστος των επενδύσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν σε παραγωγή “πράσινης” ενέργειας, ηλιακής και αιολικής ενέργειας, μπαταριών και “πράσινου” υδρογόνου.
Το ζήτημα (υπό)στήριξης της ενεργοβόρου βιομηχανίας της Ευρώπης έχουν θέσει Παρίσι, Ρώμη είναι όμως η Αθήνα από τους πρώτους που το έθεσαν ξεκάθαρα και συγκεκριμένα.
Αλλεπάλληλες οι εκκλήσεις μεμονωμένα ή συλλογικά φορέων, με την τελευταία συντονισμένα των ΣΕΒ, ΣΒΕ, ΕΒΙΚΕΝ, Ελληνική Παραγωγή, ΣΒΑΠ, ΣΘΕΔ, ΣΕΒΠΔΕ, ΣΒΣΕ να απευθύνονται-με κοινή επιστολή τους- προς τον πρωθυπουργό.
Απαιτείται ευρωπαϊκή λύση για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ήταν η άμεση ανταπόκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υπογράμμισε (στην συνέντευξη Τύπου για την οικονομία) ότι έχει ζητήσει να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ