Σε εξέλιξη είναι το Export Summit IX με θέμα “Greek Exporters Hall of Fame, Honouring our Partners” που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη, στο Porto Palace Hotel και μεταδίδεται ταυτόχρονα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας LiveOn.

Το φετινό υβριδικό Export Summit του ΣΕΒΕ εστιάζει μέσω των συνεργατών μας στις τρέχουσες τάσεις που επικρατούν διεθνώς, όπως στο retail και HoReCa τροφίμων, στο retail του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και στο αντίστοιχο σκέλος των μεγάλων projects, σε θέματα τεχνολογίας, στον χρηματοοικονομικό κλάδο και στις λοιπές υπηρεσίες. Μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου θα ακολουθήσει δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου οι Έλληνες εξαγωγείς θα τιμήσουν τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό.

Στο 6ο session μίλησαν οι κκ Philippos Andreou, Business Unit Director North Greece / Head of HR & Payroll BU, SoftOne, Nikos Sahinis, International Business Development Director, Entersoft, Dimitris Taxidis, Partners Network Services Director, Epsilon Net Group of Companies, Alexandros Doufos, Vice Chairman & CEO, Logismos Information Systems SA, Vasileios Prassas, CCO, Epsilon Net Group of Companies.

Συντονιστής ήταν ο κ. Anastasios Tzikas, President TIF – Helexpo SA & Technopolis SA.

O κ. Ανδρέου λαμβάνοντας τον λόγο ενημέρωσε ότι έξι εταιρείες απαριθμούν τον όμιλο SoftOne. Εκτός από εσωτερικο, όπως είπε, η εταιρεία έχει διεθνη δραστηριότητα με τη θυγατρική της στην Κύπρο, αντίστοιχη στη Βουλγαρια, και τη Ρουμανία, ενώ “διευρύνουμε συνεργασίες σε άλλες χώρες, με μεγάλες χώρες να λειτουργούν ως regional intergrators στις δραστηριοτητές μας” είπε.

“Η εταιρεία SoftOne παρέχει λύσεις ψηφιοποίησης. Άποψή μας είναι ότι το digitalization πρέπει να γινεται με μικρά και σταθερά βήματα για να μην “μπουκώσει” μια εταιρεία. Αφορά περισσότερο τους ανθρώπους, που πρέπει να ενσωματώνουν τις τεχνολογίες για να μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα”, είπε ο κ. Ανδρέου.

 Στη συνέχεια παρουσίασε τις υπηρεσίες του ομίλου:

Στη συνέχεια εστίασε στις εφαρμογές για την ψηφιακή καρτα:

Ο κ. Σαχίνης στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στο ζήτημα της διεθνοποίησης. “Ακούγεται ως κάτι πολύ συναρπαστικό, αλλά είναι πολύπλοκο. Το δικό μας ταξίδι: Αρχικά σκεφτήκαμε ότι υπήρχαν αναδυόμενες αγορές, τα Βαλκάνια φάνταζαν πολύ καλά, υπήρχαν και ελληνικές επιχειρήσεις εκεί, άρα και πολλοί υποψήφιοι πελάτες”, είπε ο κ. Σαχίνης, απαριθμώντας και τους υπόλοιπους λόγους για τους οποίους η Entersoft στράφηκε προς την διεθνοποίηση:

Εξηγώντας τους λόγους που η Entersoft επέλεξε τη Ρουμανία, ο International Business Development Director της Entersoft είπε: Η αγορά ήταν ανοδική και στις προβλέψεις της, το ΑΕΠ κινείτο ανοδικά, όλοι οι business drivers ήταν θετικοί. Παρόλ’ αυτά, η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων:

H Entersoft με μια ματιά:

“Σε όλα τα χρόνια της ιστορίας μας είχαμε καλή και αναπτυξιακή πορεία, και πάντα προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε καινοτόμες λύσεις και προϊόντα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαχίνης στην ομιλία του.

“Είμαστε ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους παραγωγής λογισμικού αλλά και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και intergration” ανέφερε ο κ. Ταξίδης στην έναρξη της δικής του τοποθέτησης. “Παράλληλα έχουμε έναν μεγάλο άξονα επιμόρφωσης και οι άξονες πάνω στους οποίους δραστηριοποιούμαστε είναι τα παραδοσιακά προϊόντα του λογιστηρίου και του HR, τα ΕRP των επιχειρήσεων και η διαρκής εκπαίδευση μέσω του κολλεγίου”, είπε.

Το timeline του ομίλου:

Εν συνεχεία ο κ. Ταξίδης παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου:

“Oι συνέργειες και οι εξαγορές στις οποίες προβήκαμε φτάσανε σε ένα σημείο να έχουμε δημιουργήσει την Epsilon SingularLogic, που έχει το σχήμα που θέλαμε προκειμένου να προωθήσει τα ERP της” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αριθμητικά στοιχεία για την Epsilon SingularLogic:

Οι λύσεις που προσφέρει:

Καταλήγοντας, ο κ. Ταξίδης ανέφερε ότι ένα εγχείρημα ψηφιακού μετασχηματισμού πετυχαίνει μόνο εάν γίνει αποδεκτο απο τους χρήστες και τους χειριστές του συστηματος. “Έχουμε μια ολιστική προσέγγιση στον τρόπο που αντιμετωπιζουμε τη λύση” είπε:

Ο κ. Δούφος λαμβάνοντας τον λόγο ανέφερε ότι η Logismos ιδρύθηκε πριν από 50+ χρόνια. Διαθέτει 70 άτομα προσωπικό, ιδιόκτητο data center στο υπόγειο του κτηρίου, ενώ βρίσκεται στην κύρια αγορά του ΧΑΑ εδώ και 20 χρόνια. “Η Logismos Information Systems SA παράγει στην Ελλάδα, στην Τεχνόπολη της Θεσσαλονίκης. Σκεφτήκαμε να μαζευτούμε όλοι στην Τεχνόπολη, να κάνουμε συνέργειες και να βοηθηθούμε, να μην κοιτάμε μόνο το περιβάλλον της Ελλάδος, αλλά όλη την παγκόσμια αγορά”.

“Παράγω λοιπόν στην Ελλάδα, καινοτομώ και εξάγω. Κάναμε με τον αδερφό μου μια στροφή και έχουμε καταφέρει μετά από 10-12 χρόνια να εξάγουμε σε 40 χώρες, που κάνουν περίπου τον μισό μας τζίρο”, είπε ο κ. Δούφος.

Ο ίδιος, παρουσίασε εν συνεχεία τους τρόπους με τους οποίους η Logismos βοηθά τις εταιρείες-πελάτες της στην Ελλάδα, με την κατάλληλη χρήση του λογισμικού της, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές για να μπορούν να εξάγουν:

“Eδώ και πάνω 20 χρόνια διαθέτουμε μια πλήρη εφαρμογή του supply chain management” είπε ο κ. Δούφος. Θεωρουμε ότι η επιχειρηση του σήμερα δεν πρέπει να πηγαίνει στα τυφλά αλλά βάσει ενός οργανωμένου προγράμματος προϋπολογισμού. Αναπτύξαμε εδώ και 20 χρόνια εφαρμογή προϋπολογισμού προκειμένου ο πελάτης να είναι ανταγωνιστικός και να ξέρει πού πηγαίνει. Αποδείχθηκε χρήσιμο και εντός 2022, όπου το οικονομικό περιβάλλον με τον πληθωρισμό, την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις κλπ, οι πελάτες κάνοντας χρήση της εφαρμογής, μπορούσαν να ξέρουν και να οδηγήσουν τις τιμές στην αγορά” είπε.

Ο κ. Δούφος αναφέρθηκε ειδικότερα στην περίπτωση της MΕΒΓΑΛ, ως case study:

Quality Management:

Προϋπολογισμός:

CDM (εφαρμογή ανάλυσης κερδοφορίας):

Ο κ. Πρασσάς ολοκληρώνοντας το session αναφέρθηκε στην ψηφιακή κάρτα εργασίας. “Ο όμιλος EpsiloNet έχοντας σήμερα περίπου το 85% της αγοράς σε εφαρμογές μισθοδοσίας και HR είναι ο κατάλληλος να μιλήσει για όλο αυτό” είπε.

“Η Εpsilonet HR είναι αυτή τη στιγμή ο Νο1 πάροχος λύσεων payroll και HR στην Ελλάδα, τόσο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και σε μεγάλες. Το θέμα είναι να δώσουμε σήμερα και μια επιστημονικότητα που έχει η Espilonet ως σφραγίδα”.

Aναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αποκάλυψε ότι “όλες οι βιομηχανίες ακριβώς μετά το καλοκαίρι ενσωματώνονται ανεξαρτήτως μεγέθους. Αν υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις, αυτό θα γίνει κατόπιν διαβούλευσης των κλάδων με το αρμόδιο υπουργείο”.

Ο κ. Πρασσάς ανέλυσε κάποια ζητήματα για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, όπως το σενάριο των “αρνητών” κάρτας, το εάν κάποιος ξεχάσει να χτυπήσει την κάρτα κλπ.

“Αυτή λύση γίνεται με την ενοποίηση συστημάτων. Αυτή την ενοποιημένη λύση προσφέρει σήμερα η ePSILONET” κατέληξε .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ