από την Έλενα Ερμείδου

Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις, η κυβέρνηση νομοθετεί με τρόπο που αντιστρατεύεται τις επενδύσεις δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θόδωρος Φέσσας μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων.

Επενδύσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Θ. Φέσσας σημείωσε πως η κυβέρνηση αποθαρρύνει τις επενδύσεις, επικαλούμενος το νομοσχέδιο που επιχειρεί να περάσει το υπουργείο Εργασίας, με το οποίο όπως υπογράμμισε αντιστρέφονται εργαζόμενοι και εργοδότες ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί πόλωση και διαίρεση. “Οι αγορές δε θα συγχωρέσουν την πόλωση, τόνισε. Η οικονομία πρέπει να επιστρέψει στη κανονικότητα και μ’ αυτόν τον τρόπο δε γίνεται. Βγαίνουμε από το τρίτο πρόγραμμα, μπαίνουμε σ ένα πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας πρέπει να είμαστε σοβαροί για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων  δεν είναι δεκανίκι καμιάς κυβέρνησης και κανενός κόμματος. Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τους κοινωνικούς εταίρους”.

Εργασιακό

Περνώντας στην αντεπίθεση (απαντώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας), ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε πως “με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που φέρνει στη βουλή η υπουργός κ. Έφη Αχτσιόγλου επιχειρείται ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, “η κυβέρνηση δε προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνοντας ελεύθερους τους επίορκους. Ευνοείται η ασυνεννοησία ενώ  θα υπάρξουν νομικά προβλήματα και πολλές δουλειές για τους δικηγόρους τα επόμενα χρόνια. Οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο έχουν μείνει στις καλένδες με αποτέλεσμα να ανανεώνονται οι παθογένειες του παρελθόντος“. Με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου του υπουργείο Εργασίας εξαιρείται ο δημόσιος τομέας από τον οποίο προέκυψαν τα προβλήματα στο χώρο της εργασίας. Η κυβέρνηση οφείλει με τις διαδικασίες αυτές πρώτα να τεστάρει το δημόσιο τομέα και μετά να προωθήσει τις αλλαγές στον ιδιωτικό. Διαπιστώνεται αναντιστοιχία λόγων και έργων».

Ασφαλιστικό

Αναφορικά με το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα δήλωσε ότι πρέπει ν αποκτήσουμε βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. “Ο προϋπολογισμός δε μπορεί ν’ αντέξει τις δαπάνες. Δίνουν πολλά σε ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει και δεν παίρνουν αυτοί που έχουν πληρώσει”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ