γράφει ο Δημήτρης Μαλλάς

Ελαφρά ενισχυμένα ήταν τα έσοδα από υπηρεσίες για τη Vodafone Ελλάδος για το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2018 καθώς ανήλθαν στα 203 εκατ. ευρώ με την οργανική ανάπτυξη να κινείται στα επίπεδα του +2,1%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος.

Το συγκεκριμένο τρίμηνο είναι το πρώτο του τρέχοντος οικονομικού έτους για τη Vodafone και ο βρετανικός όμιλος συνήθως δεν δίνει πλήρη οικονομικά στοιχεία για τις περισσότερες θυγατρικές του για το πρώτο και το τρίτο τρίμηνο του έτους. Τα έσοδα από υπηρεσίες είναι πάντως ο οικονομικός δείκτης που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πάντως ο βρετανικός όμιλος για την ελληνική θυγατρική του φαίνεται ακόμη μία μικρή αύξηση στους συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών, οι οποίοι έφθασαν στους 665 χιλιάδες στο τέλος Ιουνίου, παρουσιάζοντας μία αύξηση 4 χιλιάδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Σημειώνεται ότι στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι συνδρομητές της Cyta Ελλάδος, η εξαγορά της οποίας ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Στην κινητή τηλεφωνία, ο αριθμός των πελατών της Vodafone Ελλάδος παρουσίασε μείωση καθώς η εταιρεία προχώρησε σε εκκαθάριση της πελατειακής βάσης όσον αφορά τις συνδέσεις καρτοκινητής. Συγκεκριμένα, στο τέλος Ιουνίου οι πελάτες κινητής της Vodafone Ελλάδος έφθασαν στα 5,223 εκατ. (από 5,328 εκατ. στο τέλος Μαρτίου) με τους συνδρομητές συμβολαίου, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 1000, να αντιπροσωπεύουν το 30,8% της βάσης.

Ενισχυμένο παρουσιάζεται ακόμη και το μέσο έσοδο ανά πελάτη (ARPU), το οποίο για το συγκεκριμένο τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 8,7 ευρώ το μήνα από 8,2 ευρώ το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και από 8,4 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Το ARPU στους συνδρομητές συμβολαίου ήταν στα 21 ευρώ (από 20,8 ευρώ και 21,7 ευρώ), ενώ εκείνο για τους πελάτες καρτοκινητής στα 3,4 ευρώ (από 2,9 ευρώ και 3 ευρώ).

Επίσης, σημαντική ήταν η αύξηση στη χρήση των υπηρεσιών δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής της Vodafone Ελλάδας (mobile data). Το τρίμηνο Απριλίου – Μάιου 2018 διακινήθηκαν 13.613 TBs έναντι 9.975 TBs το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και 7.246 ΤBs το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Σημειωτέον πάντως πως η Ελλάδα παραμένει σημαντικά πίσω στη χρήση των mobile data σε σχέση με άλλες αντίστοιχου μεγέθους χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ