Ρουσφέτι 500€/μήνα με την υπογραφή Τσακαλώτου – Δραγασάκη

0

 του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Η υπόθεση αφορά ένα μικρό “δωράκι 500 ευρώ τον μήνα” σε όσους το δικαιούνται στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε 3.000 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομίας, της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ενώ η κοινή γνώμη πίστευε πως η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – αργά την περασμένη Τετάρτη το βράδυ – είχε ως αντικείμενο τη δεινή κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και την καταβαράθρωση των ελληνικών αξιογράφων, ενώ από τα κυβερνητικά χαλκεία εκτόξευαν… πομφόλυγες… περί «κερδοσκοπικής επίθεσης» στο Χρηματιστήριο και άλλα φληναφήματα, στην πραγματικότητα οι κ. Τσακαλώτος και Δραγασάκης συζητούσαν μόνο για την «εξυπηρέτηση» των «δικών» τους παιδιών και υπαλλήλων.

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, στη Βουλή, συζητούσαν το σχέδιο νόμου του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα «Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων» , την «Προσαρµογή της Ελληνικής Νοµοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2016/2258 και λοιπές διατάξεις».

Εκεί στις λοιπές διατάξεις υπήρχε και το άρθρο 45 που προέβλεπε ότι όσοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών -αυτοί που προσελήφθησαν από το 2011 και μετά- δεν εισέπρατταν το ειδικό επίδομα («προσωπική διαφορά» το ονομάζουν) που μόνο οι υπάλληλοι του υπουργείου δικαιούνται, από τον Σεπτέμβριο του 2018 το δικαιούνται κανονικά!

  • Πρόκειται για ένα επίδομα της τάξης των 500 ευρώ μηνιαίως (!) το οποίο είχε χωρίσει τους υπαλλήλους του υπουργείου σε δύο υπαλλήλους α’ και β’ κατηγορίας.
  • Με το άρθρο 45 που τελικά ψηφίστηκε από τη Βουλή επέρχεται η περιβόητη μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνο στο υπουργείο, αλλά και στα εποπτευόμενα από αυτό Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς και στο διοικητικό προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!

Με απλά λόγια, όσοι υπάλληλοι του υπουργείου έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί μετά την 1.11.2011 έως και την ημερομηνία δημοσίευσης του κατατεθέντος σ/ν σε ΦΕΚ, εξομοιώνονται με όσους υπηρετούσαν στο υπουργείο Οικονομικών πριν από την ανωτέρω ημερομηνία.

Σκάνδαλο ωστόσο δεν είναι αυτή η διάταξη στο νομοσχέδιο περί Κεντρικών Αποθετηρίων Τίτλων. 

Υπάρχει προκλητικότερο σκάνδαλο και αφορά τη «μυστική συναλλαγή» μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιάννη Δραγασάκη.

Το σκάνδαλο ευνοιοκρατίας 

Στο άρθρο 45 περί «μισθολογικής εξομοίωσης« υπήρχε, όπως είναι φυσικό, και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που υπολογίζει το κόστος αυτής της εξομοίωσης σε 9,8 εκατ. ευρώ ετησίως. 

  • Ξαφνικά όμως -αργά την Πέμπτη το βράδυ- και αφού είχε προηγηθεί το deal Δραγασάκη-Τσακαλώτου, κατατέθηκε μια… «νομοτεχνική βελτίωση». Η «νομοτεχνική βελτίωση» δεν αφορούσε μια τεχνική λεπτομέρεια, την αλλαγή μιας διατύπωσης ή τη διόρθωση κάποιου ορθογραφικού λάθους.
  • Η «νομοτεχνική βελτίωση» προσέθεσε στους δικαιούχους του υπουργείου Οικονομικών, της ΕΛΣΤΑΤ, της ΑΑΔΕ και του ΝΣΚ και… όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Γιάννη Δραγασάκη, δηλαδή τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομίας αλλά και τους υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Φυσικά δεν υπήρχε Έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους, φυσικά δεν υπήρχε προγραμματισμός και επιμέτρηση του κόστους για τον Έλληνα φορολογούμενο, απλά προστέθηκαν 3.000 υπάλληλοι του Γιάννη Δραγασάκη σε μια αμφιλεγόμενης νομιμότητας διάταξη!

Σε μια εποχή που όλοι οι Έλληνες βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, τους φόρους να αυξάνονται και τα βάρη να διογκώνονται, οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίζονται σε «πατρίκειους και πληβείους».

Σε μια εποχή που υπάρχει έντονη κινητικότητα μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, είναι προφανές ότι όλοι θέλουν να ενταχθούν στην προστασία του κ. Τσακαλώτου και του κ. Δραγασάκη, οι οποίοι αντί να ασχολούνται με ρεαλιστικά σχέδια θωράκισης του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου απλώς διευθετούσαν τις μεταξύ τους διαφορές για να εμφανιστούν ως Ρομπέν των Δασών στους υπαλλήλους τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ