Δημήτρης Μαλλάς

Chatbots που λειτουργούν ακόμη και ως ένας «έξυπνος» λογιστικός σύμβουλος, πλατφόρμες για την πιο εύκολη διάθεση ακινήτων που προέρχονται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εφαρμογές για εύκολες και γρήγορες μικροπιστώσεις, crowdfunding για έργα που σχετίζονται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αρκετή χρήση της τεχνολογίας blockchain. Οι ιδέες που αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του φετινού hackathon της Εθνικής Τράπεζας ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και δείχνουν ότι το fintech «οικοσύστημα» έχει κάνει ορισμένα σημαντικά βήματα.

Το NBG i-bank #fintech 3 crowdhackathon ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή (30 Νοεμβρίου) με 20 ομάδες και ολοκληρώθηκε χθες (2 Δεκεμβρίου) με τις παρουσιάσεις από 12 ομάδες. Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν πήραν πρόσκληση για την ημέρα επιλογής για τον επόμενο κύκλο του be finnovative, του incubator που έχει δημιουργήσει η Εθνική Τράπεζα με στόχο να βοηθήσει την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών που κινούνται στον ευρύτερο χώρο του fintech.

Όσον αφορά τους φετινούς νικητές, η κριτική επιτροπή επέλεξε δύο ομάδες. Το πρώτο βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από ένα χρηματικό ποσό της τάξεως των 5000 ευρώ, πήγε στην ομάδα ΒΑΑΜ, η οποία παρουσίασε την ιδέα της για τη δημιουργία μίας πλατφόρμας διαχείρισης ακινήτων που προέρχονται από «κόκκινα δάνεια» και η οποία αξιοποιώντας το blockchain, κάνει πολύ πιο εύκολη τη διαδικασία πώλησης αυτών των ακινήτων. Σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας, η ιδέα για το Blockchain Apt Assets Marketplace (σ.σ. έτσι προκύπτει και η επωνυμία της ομάδας) είναι να εξελιχθεί στο «Amazon του real estate» δεδομένου ότι η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους ακίνητο με το blockchain να διευκολύνει στην ταυτοποίηση του αγοραστή και στη σύναψη «έξυπνων» συμβολαίων.

Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η ομάδα ΑΙ Thoughts, η οποία κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που διήρκεσε το hackathon, δημιούργησαν το Biz, ένα chatbot, το οποίο δέχεται και φωνητικές εντολές, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μία τράπεζα με απώτερο στόχο να αποτελέσει ένα εργαλείο πελατειακής υποστήριξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ