Εναλλακτικά κεφάλαια, τα επερχόμενα renewals του Ιανουαρίου κλιματική αλλαγή και Industry 4.0. στην ατζέντα του καθιερωμένου «ραντεβού» της βιομηχανίας στο Μέλανα Δρυμό

Της ΛαλέλαςΧρυσανθοπούλου

Μετά το Rendez-vous de Septembre στο Μόντε-Κάρλο και το Συνέδριο της Ύδρας,  οι απανταχού τον κόσμο (αντ)ασφαλιστές ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Μπάντεν-Μπάντεν. Το τρίτο μεγάλο καθιερωμένο συνέδριο του κλάδου ξεκίνησε την Κυριακή και θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Intelligent Insurer που διενεργείται παραδοσιακά τις παραμονές της έναρξης του event, τα βασικότερα θέματα συζήτησης (με σειρά προτεραιότητας) είναι τα εναλλακτικά κεφάλαια και πώς αυτά επηρεάζουν την αντασφαλιστική βιομηχανία, οι προοπτικές για την πορεία των αντασφαλίστρων ενόψει και της περιόδου ανανεώσεων των συμβολαίων που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2020, η κλιματική αλλαγή,  τα σενάρια για νέες συγχωνεύσεις και εξαγορές, οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο, οι προκλήσεις για την ανάπτυξη και η επιρροή των insurtech στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πάνελ της πρώτης ημέρας αφορούσε στις επιπτώσεις της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, του λεγόμενου Industry 4.0 και το μήνυμα που έστειλαν οι αντασφαλιστές ήταν ότι οι εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν ταχύτατα στα νέα δεδομένα, ειδάλλως κινδυνεύουν να βυθιστούν στη λήθη.

Όπως παρατήρησε η διευθύνουσα σύμβουλος της RMS Karen White, εάν οι εταιρείες δεν προσαρμόσουν τα μοντέλα τους στον θαυμαστό καινούριο κόσμο των δεδομένων και της τεχνολογικής αποδοτικότητας, τότε διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. «Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι πολύ πιο σημαντικά από ότι πιστεύουν πολλοί», είπε.  Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Scor Global P&C Laurent Rousseau, ένα μεγάλο μέρος  της αντασφαλιστικής αγοράς είναι υπερβολικά εφησυχασμένο αναφορικά με τις επερχόμενες αλλαγές. Στην κεντρική του ομιλία, ο διευθυντής διοίκησης της απόδοσης των Lloyd’s Jon Hancock έκανε λόγο για «τεράστια πρόκληση» για την αντασφαλιστική βιομηχανία, διότι μέχρι τώρα δεν είχε «αγκαλιάσει» την τεχνολογία ως όφειλε. «Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να παρακάμψουμε ην Τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση και να βρεθούμε στην εμπροσθοφυλακή των εξελίξεων αγκαλιάζοντας την Τέταρτη», είπε. Ο επικεφαλής διαχείρισης κινδύνων της Renaissance ReIan Branagan επίσης ανάδειξε τους βραδείς ρυθμούς με τους οποίους η βιομηχανία ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πελατών στο παρελθόν και επικαλέστηκε το παράδειγμα του εκδοτικού κλάδου, όπου η καινοτομία που έφερε τα πάνω-κάτω ήρθε από νεοφερμένους στον χώρο (λέγε με Amazon)

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Guy Carpenteri nternational CEO James Nash παρατήρησε ότι ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα του Baden-Baden είναι η ανάγκη συνεργασίας της βιομηχανίας προκειμένου να προετοιμαστεί για το Industry 4.0. «Το θέμα δεν αφορά μόνο τη μεταβίβαση των κίνδυνων. Όλοι πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας για να μειώσουμε τα κόστη και να βρίσκουμε τρόπους για να συνδέουμε τα κεφάλαια με τους κινδύνους με πιο αποτελεσματικό τρόπο», κατέληξε ο κ. Nash.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ