Τριήμερη προειδοποιητική απεργία στις 21 Νοεμβρίου αποφασίστηκε από τον κλάδο των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, με μοναδικό αίτημα την κατάργηση του clawback, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΙΔΙΚ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Virus.com.gr, «λουκέτο» θα μπει σε διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια  κατόπιν σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν όλες σχεδόν οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες ενώσεις των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής και κλινικο-εργαστηριακής ιατρικής, αλλά και Πρόεδροι των μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων. Ως εκ τούτου, ο κλάδος προχωρά σε κινητοποιήσεις με την στήριξη Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και όλων των άλλων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Για ανήθικο, ληστρικό και καταστροφικό μέτρο κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων σχετικά με την αυτόματη περικοπή υπέρβασης των δαπανών. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε έναν κλειστό και ανεπαρκή προϋπολογισμό για τις πραγματικές ανάγκες των 10.000.000 ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.

Το βάρος είναι δυσβάσταχτο καθώς σε αυτό προστίθενται και άλλα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από το 2013 και μετά, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής ιατρικής.

«Κάθε μήνας που περνάει και παραμένει σε ισχύ αυτό το άδικο και αυταρχικό μέτρο, όλοι οι πάροχοι του εργαστηριακού τομέα συνεχίζουν να καταγράφουν ζημίες, αυξάνοντας το ήδη μεγάλο χρέος που έχει συσσωρευτεί μετά από επτά  συνεχή χρόνια εφαρμογής του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερο από το 95% των ασφαλισμένων του Οργανισμού εξυπηρετούνται από τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια), αφού οι περισσότερες κρατικές δομές έχουν καταρρεύσει.

Στόχος των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΔΙΚ είναι να δοθεί χρόνος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να έρθει μέχρι τότε σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους του κλάδου, «ώστε να καταλήξουμε στη λύση εκείνη η οποία θα βάλει τέλος στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής ιατρικής, οι οποίες απασχολούν πάνω από 15.000 εργαζόμενους, χωρίς να υπολογίζουμε τους ιδιοκτήτες που εργάζονται και αυτοί στις μονάδες τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ