Σε κατ΄ αρχήν συμφωνία με τον όμιλο VIVA για την PRAXIA BANK φέρεται να έχει έλθει, ο Bob Diamond, βασικός μέτοχος του fund Atlas, που ελέγχει η τράπεζα.
  Ο 68ετής αγγλο-αμερικανός τραπεζίτης, ήταν στην Αθήνα Πέμπτη-Παρασκευή για να χειριστεί εκ του σύνεγγυς όλες τις απαραίτητες διεργασίες, προκειμένου να κλείσει το deal.
   Μάλιστα, απ΄ ότι μαθαίνουμε, το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία είναι η έγκριση των εποπτικών αρχών, της Τράπεζας της Ελλάδος.
   Παρά τα όσα κατά καιρούς και ειδικότερα τελευταία γράφτηκαν για την PRAXIA, τους διάφορους ενδιαφερόμενους κ.λ.π, κ.λ.π απλά θα σας παραπέμψω σε δύο παλαιότερα “ψαγμένα” ρεπορτάζ- ψιθύρους του BANKS, και εσείς βγάλετε τα συμπεράσματα σας, και για την εγκυρότητα, διορατικότητα των θεμάτων που παρουσιάζουμε.
Ηταν τότε, που με αφορμή τις καταγγελίες της VIVA Group για τις τραπεζικές χρεώσεις, αναφερόμασταν σε 3 κρίσιμες λεπτομέρειες.

         

  •    Η πρώτη και σημαντική λεπτομέρεια:
Το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έχει εξαγορασθεί, από τον Απρίλιο, από εταιρείες συμφερόντων Λάτση, θυμίζοντας πως η αρχή είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2015, με την απόκτηση ενός 12,5% του μετοχικού κεφαλαίου …
Μάλιστα ο ίδιος ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης είχε αναφέρει τότε ότι:
  • “…η VIVA αποτελεί παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δυναμισμού…στοιχεία που οδήγησαν στην επίσπευση της συναλλαγής εντός 14 μηνών αντί των 3 ετών, που προέβλεπε η αρχική συμφωνία…”

Η δεύτερη λεπτομέρεια:

Αφορά στην άδεια, που έχει λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος.

Η τρίτη:

Στις θεαματικές αλλαγές, που συντελούνται διεθνώς (αλλά έχουν αρχίσει να φθάνουν και στην δική μας αγορά) σε σημείο που η “επόμενη ημέρα” στο εγχώριο banknig ελάχιστη έως ουδεμία σχέση θα έχει με την εικόνα, που είχαμε συνηθίσει τις δεκαετίες της μεταπολίτευσης.
     Τούτων δοθέντων οι ανησυχίες των τραπεζιτών είναι κυρίως 3 ειδών:
  1. Τα εμπιστευτικά στοιχεία, από τους σκληρούς δίσκους των CEOs, που ενδέχεται να περιέχουν πληροφορίες που δεν θα έπρεπε να γίνουν γνωστές στον ανταγωνισμό.
  2. Η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, πως για την ενέργεια της Επιτροπής ήταν ενήμερη η Φρανκφούρτη και μάλιστα θα μπορεί να έχει στα χέρια της πολλά, που αφορούν από ρυθμίσεις δανείων, μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι λεπτομέρειες για επιχειρηματικά deals.
  3. Η μετοχική παρουσία Λάτση στο μετοχικό κεφάλαιο και εάν αυτή θα μπορούσε να σημαίνει κάτι περισσότερο.

 {Αυτά για hors d’ oeuvres, που θα έλεγαν οι γαλλομαθείς της στήλης, γιατί το…κυρίως πιάτο προμηνύεται “καυτό“}. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ