Οι τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών , εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Για το λόγο αυτό, από την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές.:

  1. Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  2. Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια:

Στα ταμεία των τραπεζών γίνονται αναλήψεις ΑΝΩ των 400 ευρώ.

Το όριο αναλήψεων που ισχύει σε κάθε κάρτα για αναλήψεις από τα ΑΤΜ εξακολουθεί να ισχύει. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Παράδειγμα:

Αν κάποιος έχει όριο ημερήσιας ανάληψης 700 ευρώ, μπορεί κάλλιστα –όπως μπορούσε μέχρι τώρα- να πάει στο ΑΤΜ και να σηκώσει 700 ευρώ.

Το ΑΤΜ  δίνει τα χρήματα που μπορείς να σηκώσεις εφόσον το επιτρέπει η κάρτα.

  • Αυτό που απαγορεύεται στο εξής είναι οι περιπτώσεις καταθετών  που πήγαιναν στο κατάστημα για να σηκώσουν πχ 100 ευρώ. Στο εξής θα πηγαίνουν στο ΑΤΜ.

Ο «περιορισμός» αφορά αποκλειστικά στον τρόπο και το μέσο (ΑΤΜ ή Ταμείο) .

Π.χ. Για αναλήψεις από 20 ευρώ και μέχρι 400 ευρώ στο ΑΤΜ. Για μεγαλύτερο ποσό μπορεί να πάει και στο Ταμείο  

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση οι πολίτες πρέπει να αξιοποιούν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ