Στο 65% υποχώρησε η οικονομική δραστηριότητα στη Γαλλία μετά την καραντίνα που εφαρμόζεται, με την στατιστική υπηρεσία να αναφέρει πως ο κατ’οίκον περιορισμός διάρκειας ενός μήνα θα συνεπαγόταν για την χώρα χαμηλότερο ΑΕΠ κατά 3 μονάδες σε ένα έτος.

Ισχυρό πλήγμα έχει προκαλέσει στην οικονομική δραστηριότητα και τις δαπάνες των νοικοκυριών στη Γαλλία το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού καθώς έχει καταγραφεί υποχώρηση στο 65% σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική εθνική στατιστική υπηρεσία INSEE.
Η υπηρεσία έδωσε την πρώτη εικόνα του αντίκτυπου της καραντίνας που εφαρμόζεται σε πανεθνικό επίπεδο κατά την δημοσίευση του μηνιαίου δείκτη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, ο οποίος σημειώνει την πιο απότομη πτώση που έχει καταγράψει από το 1980. Έπεσε στις 95 μονάδες από 105 μονάδες τον Φεβρουάριο.
Η INSEE, η οποία συνέκρινε το επίπεδο δραστηριότητας την τρέχουσα εβδομάδα με αυτό που θα μπορούσε να υπάρχει μια «φυσιολογική εβδομάδα», σημείωσε επίσης ότι ο κατ’οίκον περιορισμός διάρκειας ενός μήνα θα συνεπαγόταν για στη Γαλλία χαμηλότερο ΑΕΠ κατά 3 μονάδες σε ένα έτος.
Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ζερόμο Σαλμόν πρόσθεσε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 25.233, δηλαδή κατά 13% μέσα σε μία ημέρα, ενώ, όπως έγινε γνωστό, από τους ασθενείς, οι 2.827 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ενώ στους 1.331 ανέρχονται τα συνολικά θύματα του κορονοϊού μέχρι στιγμής.
Την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης, η οποία θα έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους Γάλλους να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Η επιχείρηση «Ανθεκτικότητα» (δεν πρέπει να συγχέεται με την Sentinelle που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας) «θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης στον πληθυσμό και στις δημόσιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν την επιδημία», τόσο στη μητροπολιτική Γαλλία όσο και στα υπερπόντια εδάφη, είπε ο Μακρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ