Οι σημαντικές επιπτώσεις της επιδημίας στη ψυχολογία του κόσμου αποτυπώνονται στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο πρωτοποριακό σύστημα Τηλε-ψυχιατρικής που έθεσε στη διάθεση των πολιτών, ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής, με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Melapus.

Μέσα σε μία εβδομάδα (20-27 Μαρτίου),έγιναν περισσότερες από 6. 498 βιντεοκλήσεις και μάλιστα το 29,83% ήταν άτομα ηλικίας 35-44 ετών, ενώ το 26,82% ήταν νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 34 ετών. Το 72,3% ήταν από γυναίκες ενώ το 27,7% από ήταν από άντρες.

16.778  άτομα αναζήτησαν πληροφορίες στην πλατφόρμα εκ των οποίων το 56% ήταν από  Αθήνα, το 11% από το Νομό Θεσσαλονίκης και 2% από τον Πειραιά.

Η πλειονότητα των περιστατικών αφορούσε το άγχος για την εξέλιξη της κατάστασης, προβλήματα διαχείρισης των παιδιών στο σπίτι, θέματα συνταγογράφησης, ενώ αρκετά περιστατικά αφορούσαν ενδοοικογενειακές συγκρούσεις. Επίσης υπήρξαν νέα επεισόδια ψυχικών διαταραχών που απαιτούσαν νοσηλεία, για τα οποία έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και παραπέμφθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Κάποιοι μπήκαν σε τακτική παρακολούθηση είτε στα Ιατρεία-γραφεία είτε διαδικτυακά μέσω της Melapus.

Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με τη  συνεργασία της Melapus,– η οποία είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα Tηλε-ψυχιατρικής στην Ευρώπη- παρέχει τη δυνατότητα

  • δωρεάν επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών με Ψυχιάτρους και πιστοποιημένους Ψυχολόγους τηλεϊατρικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ