Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως η ελληνική παραγωγή βρίσκεται στο μέγιστο και ανέφερε πως αν υπάρξει πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα τότε θα υπάρξει και παγκόσμια λύση.
Διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων και άλλων αγαθών έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης που τόνισε πως η ελληνική παραγωγή συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ συμπλήρωσε πως λύνεται και το πρόβλημα με την έλλειψη αντισηπτικών στην αγορά. Επανέλαβε επίσης την θέση της κυβέρνησης πως τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται τώρα λόγω κορονοϊού δεν θα παραμείνουν και μετά την κρίση.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σημείωσε πως οι τράπεζες έχουν βάλει πλάτη στηρίζοντας τους πολίτες και τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η συναλλαγματική κουλτούρα που έχει διαμορφωθεί και να μην αναδυθούν νέες ιδέες «κινημάτων» τύπου «Δεν πληρώνω».

Συγκεκριμένα, ο κ.Γεωργιάδης για το ενδεχόμενο έλλειψης τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε οτι «μέχρι στιγμής η εφοδιαστική αλυσίδα στη χώρα λειτουργεί στο 100%. Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα αγαθά. Η παραγωγή στη χώρα μας είναι στο μέγιστο σημείο. Αν υπάρξει κάποιο παγκόσμιο πρόβλημα θα υπάρξει και παγκόσμια λύση» και για την παραγωγή αντισηπτικών σημείωσε πως «εχθές είχαμε τη μεγαλύτερη παραγωγή αντισηπτικών έως σήμερα. Παραδόθηκαν στα σούπερ μάρκετ 746.000 τεμάχια. Αν προσθέσουμε και αυτά που παράγονται στα φαρμακεία, που είναι τουλάχιστον άλλα 150.000, έχουμε φτάσει σε μία ημερήσια διάθεση περίπου 900.000 τεμαχίων. Πριν από την κρίση, είχαμε περίπου 150.000 τεμάχια την ημέρα στα σούπερ μάρκετ».

Για το ενδεχόμενο μονιμότητας των έκτακτων μέτρων, ο υπουργός υπογράμμισε οτι «τα έκτακτα μέτρα στις εργασιακές σχέσεις παύουν αυτομάτως μόλις λήξει η κρίση. Υπάρχει η υποκριτική ανησυχία της Αριστεράς ότι δήθεν πάμε να πλήξουμε τις εργασιακές σχέσεις». Για τις τράπεζες που έχουν βάλει πλάτη όπως τόνισε ο υπουργός, «έχουν δώσει τρίμηνη αναστολή χρέους πάσης φύσεως στο 76% των συμπολιτών μας. Μπορείτε να υπολογίσετε πόσα χρήματα είναι αυτά;» και συμπλήρωσε οτι «πρέπει να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Δεν θέλω να πάμε σε ένα καινούργιο κίνημα «δεν πληρώνω», ούτε σε καινούργιες ιδέες σαν και αυτές που μας έφεραν σε χρεοκοπία την περασμένη δεκαετία».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε πως «εμείς δεν θέλουμε να πάει η οικονομία στο μηδέν. Όσο πιο κοντά στο μηδέν πάει, τόσο πιο δύσκολα θα επανέλθει».

Για τη στάση της Ευρώπης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε οτι «η Ευρώπη έχει δρόμο ακόμα για να φτάσει στη συλλογική λύση που θα αποφασίσει. Το ξέραμε πάντα και σε όλες τις κρίσεις ότι η Ευρώπη αργεί να πάρει αποφάσεις γιατί είναι ένα σύνθετο εγχείρημα με αντικρουόμενα συμφέροντα και πολύ διαφορετικές νοοτροπίες. Επειδή παραμένω σφόδρα φιλο- Ευρωπαίος, είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα βρεθεί μία λύση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here