Στην ανάγκη της συμπερίληψης και με οικονομικούς όρους αναφέρθηκε ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης στο πλαίσιο του συνεδρίου The Upfront Initiativeτο οποίο διοργανώθηκε από την LiFO και την Tsomokos και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Το πάνελ με τίτλο «Συμπερίληψη στον χώρο εργασίας: Η επόμενη μέρα» συντόνισε ο Βοηθός αρχισυντάκτη, LiFO κ. Νίκος Ευσταθίου.

«Η χώρα μας αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να απευθυνθεί σε όλο το εργασιακό φάσμα» σημείωσε ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης, και αναφέρθηκε στις σχετικές δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή. Δίνοντας την οικονομική διάσταση των αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων τόνισε πώς «η Οικονομία για να φτάσει στο μέγιστο πρέπει να τους περιλαμβάνει όλους και να υπάρχει χώρος για οποιονδήποτε. Αλλιώς ούτε οι επιχειρήσεις θα φτάσουν στη μέγιστη κερδοφορία τους, ούτε η Οικονομία. Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει διάφορα σχέδια δράσης για τις διάφορες διαστάσεις της διαφορετικότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε πως η Ελλάδα είναι μία από τις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομοθετική ισότητα των δύο φύλων.

«Βρίσκομαι σε μια χώρα των Αραβικών Εμιράτων που να είσαι ΛΟΑΤΚΙ άτομο είναι τιμωρήσιμο με θανατική ποινή. Ακούσαμε πολλούς ομιλητές για το πώς προσεγγίζουμε διαφορετικές ομάδες. Δεν έχουμε καταλάβει σε τι μεταφράζεται η προσπάθεια συμπερίληψης. Μιλάμε για υπόθεση αποκλεισμού ταλέντου. Όλες οι επιχειρήσεις μικρές, μεσαίες και μεγάλες μπορούν να βρουν ταλέντο» σημείωσε η κ. Χριστίνα Λεϊμόνη, Διευθύντρια Marketing & Operations, Microsoft Greece, Cyprus & Malta τονίζοντας πως το όραμα της εταιρείας είναι «να μην μείνει κανείς πίσω». Ανέφερε, δε, πως η εταιρεία έχει προγράμματα για την εύρεση ταλέντων στο φάσμα του αυτισμού. Μίλησε ακόμα και για την προσωπική της εμπειρία ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με δυσλεξία που δραστηριοποιείται στο χώρο τεχνολογίας. «Με κάνει πιο δυνατή το να βρίσκομαι σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να μπορώ να τοποθετούμε δημόσια» σημείωσε.

Η Λία Μπερτσιάδου, Inflammation & Immunology Lead, της Pfizer υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει πάθος για τον σκοπό της συμπερίληψης. «Τίποτα δεν είναι εφικτό αν δεν υπάρχει πάθος πίσω από αυτό. Το τι έχουμε καταφέρει στη Pfizer οφείλεται σε μια ομάδα εθελοντών που έχουν πάθος ότι κάνουν το σωστό» σημείωσε και υπογράμμισε ότι οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να δώσουν το παράδειγμα στην υπόλοιπη κοινωνία. « Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και άλλους με τεχνογνωσία και εμπειρία» ανέφερε.

Ο κ. Παύλος Παπαευσταθίου, Partner, Boston Consulting Group μίλησε για την ανάγκη και τη σημασία των συμμαχιών και συνεργειών. «Χρειαζόμαστε συμμάχους. Χρειαζόμαστε διευθυντικό προσωπικό που να καταλαβαίνει ότι είναι μέρος της δουλειάς του να φροντίσει για τη συμπερίληψη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε, επίσης, πως η ποσοτικοποίηση είναι σημαντική προκειμένου να υπάρχει ένας ανοιχτός διάλογος με νομοθέτες, κυβερνήσεις, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, σε εθνικό και εταιρικό επίπεδο.

«Το πρέπει να γίνουμε Ευρώπη που ακούμε για αυτά τα θέματα μεταφράζεται στο είμαστε Ευρώπη» σημείωσε η κ. Ελβίρα Φόρτε, Υπεύθυνη Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Κάνοντας αναφορά στις πρωτοβουλίες της ΕΕ στην προώθηση και κατοχύρωση της συμπερίληψης η κ. Φόρτε τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να αποτελεί το δημοκρατικό φάρο που φέρνει την αλλαγή στην κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ