Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ την πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι της Amazon, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι δεν θα καταβάλει τους μισθούς στους εργαζόμενους που αποχώρησαν από τις θέσεις τους λόγω των ανησυχιών τους για την επιδημία του κορονοϊού.

Αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Amazon πραγματοποίησαν χθες Τέταρτη διαμαρτυρία στη Γαλλία ζητώντας από την αμερικανική εταιρεία να σταματήσει τη λειτουργία της ή να διευκολύνει τους υπαλλήλους που δεν επιθυμούν να εργάζονται όσο διαρκεί η επιδημία να το πράξουν.

«Η πίεση αυτή είναι απαράδεκτη, θα το πούμε στην Amazon», δήλωσε ο Λεμέρ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Στο μεταξύ η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει προσωρινά μια μικρή της αποθήκη στη Νέα Υόρκη, αφού ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον ιό SARS-CoV-2.

Η Amazon διευκρίνισε ότι ζήτησε από τους υπαλλήλους σε αυτή την αποθήκη να επιστρέψουν στα σπίτια τους, με πλήρεις αποδοχές, για όσο διάστημα απολυμαίνει τον χώρο.

«Στηρίζουμε το άτομο που βρίσκεται σε καραντίνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Εξακολουθούμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας, ενώ παράλληλα φροντίζουμε τους υπαλλήλους μας και ακολουθούμε τις οδηγίες των τοπικών αξιωματούχων σχετικά με τη λειτουργία των εγκαταστάσεών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here