Μπορεί η κρίση του CoViD-19 να έχει επισκιάσει κυριολεκτικά τα πάντα, ωστόσο υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης.

Εξ’ ού και η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφορικά με την πρόοδο για τα βασιλικά κτήματα του Τατοϊου.

Η ανάθεση, από την Διεύθυνση Προστασίας Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, των οριστικών μελετών και των μελετών εφαρμογής για το (βασικό) κτίριο του ανακτόρου εξελίσσεται με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους τον Μάιο 2021.

Επίσης, δρομολογήθηκε η ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης του κτηρίου των μαγειρείων, το οποίο αποτελεί συνοδό κτήριο του ανακτόρου. Ήδη έχει αρχίσει από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ η απομάκρυνση μεγάλου όγκου αντικειμένων από τα μαγειρεία, εργασία η οποία τελεί σε προσωρινή αναστολή, καθώς τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Η μετακίνηση των υπόλοιπων κιβωτίων θα ολοκληρωθεί μόλις αυτό καταστεί δυνατό. Η ολοκλήρωση της Μελέτης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας, που εκπονείται με χορηγία του Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη, προχωράει με μικρή απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Παράλληλα ξεκινούν και οι εργασίες συντήρησης του χαρτώου υλικού του αρχείου του π. βασιλικού κτήματος, η τακτοποίηση και η ψηφιοποίηση του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here