«Τριπλή» πρόκληση για τον κ. Αλέξη Αλεξίου αποτέλεσε η περιπέτεια της υγείας του, η οποία συγκλόνισε.

Ο κ. Αλεξίου, εθελοντής διασώστης, αποτελεί την περίπτωση που συμβαίνει «μία τοις χιλίοις» καθώς μολύνθηκε από κορωνοϊό,  γρίπη τύπου Β΄ ενώ υπέστη παράλληλα πνευμονία.

Ο ίδιος δεν σταματά να διατηρεί το χιούμορ του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι επρόκειτο για «τριπλό τζακ-ποτ».

Ο κ. Αλεξίου, με αρκετή δόση χιούμορ χαρακτήρισε τον ιό ως «νυχτόβιο» και «μπαρόβιο», καθώς του προκαλούσε υψηλό πυρετό κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

«Ο πυρετός έκανε φοβερές επιθέσεις τη νύχτα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ποτέ του, καθόλα υγιής, ο οποίος έχει τρέξει σε πάρα πολλούς μαραθωνίους και όμως…  ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις.

Ο ίδιος καταφέρνει να ανταπεξέλθει καθώς έχει έναν γερό οργανισμό, όντας για 12η ημέρα νοσηλευόμενος στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Εξηγώντας το πώς διαπίστωσε ότι προσβλήθηκε, ο κ. Αλεξίου ανέφερε: «Είχα αρχικά πυρετό αλλά όχι άλλα συμπτώματα. Έκανα εξετάσεις και διαγνώσθηκα με γρίπη τύπου Β. Εκεί ησύχασα, είπα θα περάσει. Ωστόσο δεν περνούσε, ο πυρετός δεν έπεφτε. Πήγα σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο και διαγνώστηκα με πνευμονία. Ακολούθησαν και άλλες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχα κολλήσει και covid-19».

Συγκίνηση προκαλεί η εξιστόρησή του για την ημέρα που φάνηκε να ανακάμπτει. «Σημείο καμπής για εμένα ήταν πριν 4 ημέρες, όταν έπεσε ο πυρετός. Από 39 που είχα είδα για πρώτη φορά 37. Εκεί έκλαψα γιατί διαπίστωσα ότι ο οργανισμός μου είχε νικήσει».

Σχετικά με το πώς κόλλησε τον ιό, ο κ. Αλεξίου εικάζει πως συνδέεται με ένα πρότυπο σεμινάριο που είχε κάνει (σ.σ. είναι αεροφωτογράφος) μέσα σε νταλίκα που είχε έρθει από το Μιλάνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here