Τριανταένα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό SARS-Cov-2 στην Ελλάδα ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, με αποτέλεσμα τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 418.

Από αυτά, 65 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 13 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 76 έτη.

Aπαγορεύτηκαν οι υπαίθριες και εντός σπιτιού συναθροίσεις, άνω των 10 ατόμων.

Επιτρέπεται η ελάχιστη δυνατή μετακίνηση και αυτή όσον αφορά τις μεταβάσεις για εργασία (εφόσον δεν είναι εφικτή η τηλεργασία), σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ταχυδρομεία, φαρμακεία, τράπεζες, για βοήθεια άλλου πάσχοντος ατόμου, άσκηση-περίπατο έως δύο άτομα.

Κατά την ανάλυση, όμως των νέων δεδομένων, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες θα περάσουν σε νέα λογική. «Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δεν θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία», ανέφερε.

Οπως είπε ο Σ. Τσιόδρας με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, τους θανάτους και τις νοσηλείες, τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα δείχνουν ότι σήμερα τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000-3000. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τους υπολογισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here