Ένα εντελώς διαφορετικό τηλεφώνημα δέχθηκε χθες μέσα στην καταιγίδα του κορωνοϊού, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε αντίθεση με τα συνήθη μηνύματα και αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης και αναστολής πληρωμών με τα οποία βομβαρδίζεται καθημερινά το γραφείο του Υπουργού, χθες του τηλεφώνησε εκπρόσωπος του μεγάλου επενδυτικού οργανισμού Blackstone ο οποίος του ζήτησε όχι να αναβάλλει αλλά να επιταχύνει τα επενδυτικά του σχέδια στην Ελλάδα ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει τις τουριστικές μονάδες που αγόρασε -όχι του χρόνου- αλλά στην φετινή τουριστική σεζόν!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, η Blackstone με ενεργητικό 545 δις δολαρίων ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει μεγάλο και γνωστό ξενοδοχείο της Κρήτης, δυναμικότητας 150 δωματίων με σκοπό να το ανακαινίσει και να το αξιοποιήσει το καλοκαίρι του 2021.

Όπως αποκάλυψε, σε βραδινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Blue Sky, ο Άδωνις Γεωργιάδης, χθες η BlackStone του ζήτησε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εξαγορά και την ανακαίνιση ώστε να εκμεταλλευτεί το γενικότερο «πάγωμα» της αγοράς και να αξιοποιήσει το ξενοδοχείο από φέτος το καλοκαίρι.

Στο εύλογο ερώτημα του Υπουργού Ανάπτυξης

  • «τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να προσελκύσετε τουρίστες τόσο νωρίς μετά την κρίση του κορωνοϊού;»

η απάντηση του εκπροσώπου της Black Stone ήταν αφοπλιστική:

  • Η Ελλάδα σ’ αυτή την κρίση του CoViD-19, απέδειξε ότι παίρνει εγκαίρως όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα προστασίας. Το σύνθημα μας θα είναι: «Ελάτε στην Ελλάδα που είναι μια όμορφη, Ασφαλής και Υγιής χώρα».

Η Blackstone έχει ήδη ανακοινώσει στρατηγική συνεργασία με μεγάλη ελληνική αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων, για να αναλάβει την διαχείριση όλων των ξενοδοχείων, που έχει αποκτήσει στην Ελλάδα.

Το 2019, η Blackstone Real Estate Partners Europe εξαγόρασε 5 ξενοδοχειακές μονάδες του Louis Group, στην Ελλάδα,  αντί τιμήματος 178,6 εκατ. ευρώ.

Οι 5 ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται 2 στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), 2 στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess) και συνολικά διαθέτουν 1,464 δωμάτια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here