Είναι πολύ πιθανό να δούμε έναν “λευκό ιππότη” να εμφανισθεί για να σώσει την Folli Follie με τα …λεφτά της Folli Follie….

Οι λεπτομέρειες των εκθέσεων είναι αποκαλυπτικές και συναρπαστικές:

Ο Εμμ. Ζαχαρίου, ως μάρτυρας κατά την κατάθεση του στις 12-09-18, κατέθεσε ότι τα χρήματα από τα δύο ομολογιακά (250 εκ. Ευρώ περίπου, εκ των οποίων 150 εκατ. Ευρώ έδωσε μόνη της η UBS για το μετατρέψιμο σε μετοχές ομόλογο του 2019, με αναδόχους έκδοσης τις Morgan Stanley και Deutche Bank, και 130 εκ. ευρώ ή 150 εκατ Ελβετικών Φράγκων περίπου για το Ελβετικό ομόλογο– Οι τράπεζες Credit Suisse και UBS ενήργησαν από κοινού ως joint bookrunners), αφού τα εισέπραξε η θυγατρική Folli Follie Luxemburg II, τα μετέφεραν στη θυγατρική στο Hong Kong.

Από εκεί λεφτά πέταξαν, κατά την Alvarez και την ΕΛΤΕ – Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, έφυγαν για την Κίνα [από την οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να αντλήσουμε επίσημα στοιχεία δικαστικώς – τραπεζικώς ακόμη…] ως εξής:

  • “…Συγκεκριμένα, η θυγατρική της Folli Follie στην Ασία, Folli Follie Group Sourcing Limited, εμφανίζεται να έχει πωλήσεις 995,1 εκατ. δολ. για τη χρήση 2017 και 862,5 εκατ. δολ. για τη χρήση του 2016 σε εταιρεία με την επωνυμία NG Boon Soon.
  • Ωστόσο, η ύπαρξη αυτού του πελάτη αμφισβητείται, δεδομένου ότι σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΤΕ δεν εντοπίζονται η έδρα του, η δραστηριότητά του, οι αποθήκες κ.λπ.
  • Επίσης, υπάρχει απαίτηση από τον εν λόγω πελάτη ποσού 710 εκατ. δολαρίων, αλλά αμφισβητείται η δυνατότητα είσπραξής της.
  • Επιπλέον, η Folli Follie Group Sourcing Limited εμφανίζεται να έχει καταβάλει στον βασικό προμηθευτή της, στην εταιρεία με την επωνυμία Thana Prasertsian, προκαταβολή ποσού 259,46 εκατ. δολ. για τη χρήση 2017 [δηλαδή τα υπόλοιπα χρήματα των 125 εκ. ευρώ του πρώτου ομολόγου, συν όλα τα χρήματα του β΄ ομολόγου!!!!] και άλλων 125,45 εκατ. δολ. για τη χρήση 2016 [δηλαδή τα μισά χρήματα του α΄ ομολόγου!!!].
  • Όμως η ύπαρξη και αυτής της εταιρείας, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΤΕ, αμφισβητείται, δεδομένου ότι δεν εντοπίζονται η έδρα τη, η δραστηριότητά της, οι αποθήκες κ.λπ.

Δάνεια

Στο πόρισμα που αποστέλλεται στον οικονομικό εισαγγελέα σημειώνεται πως υπάρχουν δάνεια της εταιρείας Folli Follie Group Sourcing Limited προς την εταιρεία Landocean Industrial Limited από τη χρήση 2016, συνολικού ποσού 122 εκατ. δολ., από τα οποία δεν προκύπτει το επιχειρηματικό σκεπτικό των εν λόγω σημαντικών συναλλαγών, ενώ χορηγήθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς επιτόκιο δανεισμού.

  • Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΤΕ, η ύπαρξη και αυτής της εταιρείας αμφισβητείται.
  • Η ΕΛΤΕ επίσης δεν βρήκε φυσική ύπαρξη αποθεμάτων αξίας 581,68 εκατ. δολ., καθώς το 95,5% φέρεται να βρίσκεται σε αποθηκευτικούς χώρους τρίτων. Από τα ανωτέρω προκύπτει, όπως και στο πόρισμα της Alvarez & Marshal, όχι μόνον απατηλή χρηματοοικονομική αναφορά στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου FF, λόγω της ενοποίησης με τη θυγατρική εταιρεία Folli Follie Group Sourcing Limited για τις χρήσεις του 2017 και του 2016, αλλά και «ενδεχόμενη παροχέτευση κεφαλαίων», σχολιάζουν οι ειδικοί…”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τα χρήματα των ομολόγων (που συνιστούν και το 90% των διαθεσίμων του ομίλου Folli Follie) συμπεραίνουμε βάσιμα ότι εμβάστηκαν από την θυγατρική της Folli Follie στο Hong Kong σε υποτιθέμενους – εικονικούς πελάτες της FF.

Oι εταιρείες αυτές είχαν δημιουργηθεί στα χαρτιά εύστοχα στην Κίνα (που είναι μη συνεργάσιμη χώρα με αδιαφανές τραπεζικό και δικαστικό σύστημα, και δη διεφθαρμένο, όπου με προ-παραγγελία μερικών ημερών μπορείς να πας να σηκώσεις εκατομμύρια από τράπεζες σε μετρητά, αν δεν είσαι υπήκοος Κίνας) και εκπροσωπούνταν από μια Ταϊλανδή επιχειρηματία, την Τhana Prasertsian, χωρίς εξασφαλίσεις π.χ. υποθήκες, ενέχυρα, εγγυητικές, προσημειώσεις κ.λ.π. και χωρίς καν επιτόκιο δανεισμού (όπως ακριβώς θα δανείζαμε με σιγουριά ο καθένας τον εαυτό μας)!!!.
Η κυρία Thana Prasertsian, ως νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας (που έλαβε τα χρήματα στον εταιρικό λογαριασμό της) ή άλλο νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτήν πρόσωπο, μάλλον θα σήκωσε στην Κίνα τα χρήματα σε μετρητά (όπου δεν μας παρέχονται επίσημα στοιχεία) και θα τα έκανε ό,τι ήθελε π.χ. μπορεί ακόμη και να τα κατέθεσε σε άλλη offshore εταιρεία με εικονικούς μετόχους και εκπροσώπους αλλά αληθείς δικαιούχους, γιατί όχι και την οικογένεια Κουτσoλιούτσου και δη τον μπαμπά Δημήτρη που ως γεράκος, προφανώς και θα επιχειρήσει να σκαπουλάρει την μπουζού.

Οπότε, προκύπτει ως όχι απίθανο σενάριο, αυτό της υπεξαίρεσης (που δεν διαπίστωσε η Alvarez τυπικά, επειδή είδε μόνο τιμολόγια και εμβάσματα με εικονικούς τρίτους πελάτες και προμηθευτές της Folli Follie και όχι αναλήψεις / εμβάσματα απ’ ευθείας προς την οικογένεια, που όμως υποκρύπτουν στην ουσία τους βασικούς μετόχους).

Σε αυτή την υποθετική περίπτωση κύριοι, τα λεφτά δεν αποκλείεται να υπάρχουν κρυμμένα στο εξωτερικό και άρα δεν αποκλείεται μια δήθεν τρίτη εταιρεία να (έχει ήδη) εμφανιστεί ως λευκός ιππότης για να σώσει την Folli Follie , έχοντας στο μεταξύ επαναγοράσει χρέος του Ελβετικού ομολόγου στο 25% κατά μέσο όρο και αναδιαρθρώσει-εξυγιάνει την εταιρεία από τα πλασματικά έσοδα, εμπορεύματα αποθήκης και απαιτήσεις κατά τρίτων που αποτελούσαν τα χωλά σημεία των λογιστικών καταστάσεων επί σειρά ετών!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ