Πτώση σημειώνουν οι περισσότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τη χειρότερη μηνιαία επίδοση της Wall Street εδώ και δύο χρόνια, καθώς οι τελευταίες επισημάνσεις του νέου επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ πυροδότησαν εκ νέου ανησυχίες για τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές ανησυχούν πως η αύξηση του κόστους χρήματος στις αναπτυγμένες οικονομίες θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia-Pacific, μη συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της Ιαπωνίας, υποχωρεί 0,5%, οδεύοντας σε κλείσιμο με απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα.

Ωστόσο, κόντρα στο αρνητικό ρεύμα κινούνται οι κινεζικές μετοχές, που έλαβαν ώθηση από στοιχεία που έδειξαν ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα της Κίνας.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei υποχώρησε 1,58%, ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση 1,17%, ο S&P/ASX στην Αυστραλία κατέγραψε απώλειες 0,71%, ενώ και ο DJ New Zealand υποχώρησε 0,44%.

Στον αντίποδα, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε κέρδη 0,44%, ενώ και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται 0,21%.

Την Τετάρτη το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε την τελευταία μέρα του μήνα με ισχυρές απώλειες, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας και ισχνών όγκων.

Μάλιστα, οι Dow Jones και S&P τερμάτισαν το ανοδικό σερί 10 μηνών, που ήταν και το μακροβιότερο ανοδικό σερί από το 1959. Ο Nasdaq σημείωσε τον πρώτο μήνα απωλειών μετά από 7 μήνες κερδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ