“Ταμείο” αποζημιώσεων και καλάθι κινήτρων στήριξης έχει στα σκαριά η Airbnb μετά το κραχ στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η τεράστια τρύπα εσόδων από τις ακυρώσεις κρατήσεων προκαλεί μαζική αγωνία στους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων και το κύριο μέλημα σε πρώτη φάση είναι η πρόσβασή τους στο ισχύον πρόγραμμα αποζημίωσης ύψους 250 εκατ. δολαρίων, το οποίο ήδη τρέχει η εταιρεία, καταβάλλοντας το 25% της κάθε ακυρωθείσας κράτησης, με άφιξη μεταξύ 14 Μαρτίου και 31 Μαΐου 2020.

Δείτε επίσης: Ποιοι ιδιοκτήτες-οικοδεσπότες Airbnb δικαιούνται 25% επιστροφή χρημάτων;

Για παράδειγμα, αν ένας ιδιοκτήτης ανέμενε να εισπράξει 1.000 ευρώ, θα λάβει 250 ευρώ. Είναι εμφανής η ανάγκη ενός νέου πακέτου, καθότι δεν είναι αρκετά αυτά τα ποσά για να στηρίξουν τις ζημιές, με τους οικοδεσπότες ήδη να μετρούν τέσσερις μήνες με μηδενικά εισοδήματα.
Προσδοκάται νέος γύρος ενίσχυσης, αφού βασικός στόχος της διοίκησης είναι να εφαρμόσει κίνητρα αποτροπής της εκροής αγγελιών, ειδικά σε μια αγορά όπως στην Ελλάδα, με παρατεταμένη καλοκαιρινή σεζόν.
Το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης της Airbnb έχει σπάσει ρεκόρ, με χιλιάδες κινήσεις ημερησίως. Στο πλαίσιο ενίσχυσης της δυναμικής της αναμένεται να λάβει ένεση 1 δισ. δολαρίων από τις εταιρείες Silver Lake και Sixth Street Partners.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here