Το τελευταίο διάστημα το διαδίκτυο ασφυκτιά από ειδήσεις ασφαλιστικών εξαπατήσεων ύψους πολλών εκατομμυρίων. Με τις ασφαλιστικές εταιρείες να χάνουν σημαντικά ποσά και τους επιτήδειους εγκληματίες να σχεδιάζουν την επόμενή τους κίνηση. Πώς θα μπορούσε η ασφαλιστική βιομηχανία να καλυφθεί από αυτού του είδους τις απάτες;

Το Insurance Fraud Bureau (IFB) συνεργάστηκε πρόσφατα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων SAS, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα πλατφόρμα πρόληψης της απάτης, η οποία θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ασφαλιστών και αρχών για τον εντοπισμό και τον τερματισμό κάθε δόλιας δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το IFB, ο ασφαλιστικός κλάδος του Ηνωμένου Βασιλείου χάνει £ 1,3 δισεκατομμύρια ετησίως λόγω απάτης, με πάνω από 100.000 αναφερθείσες περιπτώσεις. Ωστόσο, η πραγματική κλίμακα του εγκλήματος είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερη, με πολλά γεγονότα να μην ανακαλύπτονται.

Ο Ben Fletcher, διευθυντής του IFB, δήλωσε σχετικά με την πλατφόρμα πρόληψης της απάτης και τις προοπτικές της βιομηχανίας στον αγώνα κατά της απάτης: «Οι απατεώνες είναι όλο και πιο εξελιγμένοι και οργανωμένοι στις τεχνικές τους. Η ασφαλιστική βιομηχανία θα πρέπει να είναι πιο δημιουργική στις τακτικές της για την ανίχνευση και την πρόληψη της απάτης. Μία αυξημένη ανταλλαγή πληροφοριών με τις αρχές θα βοηθούσε σε αυτό τον τομέα. Ήταν σημαντικό λοιπόν, να εργαστούμε για την ανάπτυξη μιας νέας, ευέλικτης πλατφόρμας που να επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις αρχές να ανταλλάσσουν πληροφορίες με ασφάλεια, ώστε να εντοπίζονται οι απάτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

«Ουσιαστικά, η πλατφόρμα λειτουργεί ως ενδιάμεσος φορέας μεταξύ των οργανισμών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δουν γρήγορα και με ασφάλεια την αλληλεπίδραση μεταξύ τους», δήλωσε. «Παρέχει στις ασφαλιστικές εταιρείες την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες για να ανιχνεύσουν και να αποτρέψουν ευκαιριακούς και οργανωμένους απατεώνες διαμέσου των αξιώσεων και της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων»

Επιπλέον, στην εποχή των μαζικών παραβιάσεων δεδομένων, το IFB και η SAS έχουν εφαρμόσει διάφορα μέσα ασφαλείας για να βεβαιωθούν ότι οι πληροφορίες παραμένουν εντός της πλατφόρμας και είναι προσιτές μόνο στα μέλη.

Πηγή: Insurance World.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ