Ο Δήμος Σαπίδης, CEO της εταιρείας Siemens Mobility A.E. & Head of Smart Infrastructure, Siemens A.E., συμμετείχε στο πάνελ «Οι σύγχρονες τάσεις της αστικής και περιαστικής κινητικότητας», στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών. Ο κ. Σαπίδης, χαρακτήρισε τις αστικές και τις περιαστικές μεταφορές ως μία βιώσιμη επιλογή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και ανέδειξε το Mobility as a Service (MaaS), ως έναν πυλώνα ψηφιακών εργαλείων που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της βιωσιμότητας στη χώρα μας.

Όπως τόνισε, στόχος της Siemens Mobility είναι να αναπτύξει το Mobility as a Service (MaaS), δηλαδή την μετακίνηση ως υπηρεσία στην οποία γίνεται αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων. Η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη κορυφαίων υπηρεσιών κινητικότητας, αξιοποιώντας μία ευρεία γκάμα ψηφιακών εργαλείων και λογισμικών που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της, ώστε να επιτυγχάνεται έξυπνος σχεδιασμός ταξιδιού, απρόσκοπτη ενσωμάτωση της έκδοσης εισιτηρίων και κρατήσεων, καθώς και ανάλυση μεγάλων δεδομένων σε εύχρηστες και ασφαλείς εφαρμογές MaaS. 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπίδης, «Οι λύσεις MaaS συμβάλλουν στη χρήση βιώσιμων και πολυτροπικών συστημάτων μετακίνησης από τους πολίτες, προσφέροντάς τους ψηφιακές λύσεις άμεσα διαθέσιμες στο κινητό τους τηλέφωνο για τον βέλτιστο σχεδιασμό των διαδρομών τους». Επίσης, αναφέρθηκε και στην «έξυπνη διαδρομή» που σχεδιάζεται ψηφιακά, αξιοποιώντας σε πρώτη φάση την ήδη υπάρχουσα διαδρομή μέσα από το ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο που είναι διαθέσιμο σε περιοχές της χώρας μας.  «Εκτιμούμε ότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτή την εξέλιξη, καθώς μπορούμε να στηριχθούμε στις υφιστάμενες υποδομές των αστικών συγκοινωνιών και να χτίσουμε step by step εφαρμογές MaaS που θα βελτιώνουν την εμπειρία των επιβατών». Όπως ανέφερε, η Siemens Mobility διαθέτει περισσότερες από 250 εφαρμογές, οι οποίες μπορούν σταδιακά να αξιοποιηθούν σε αυτό το εγχείρημα.

Τέλος, ο κ. Σαπίδης έθεσε τον παράγοντα της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα βιωσιμότητας, προτρέποντας τους να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές εφαρμογές, μέσω των οποίων θα μπορούν να υπολογίσουν ποιο θα είναι το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα με βάση τη διαδρομή που επιλέγουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ