Την εκτίμηση ότι η λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη μπορεί να υποστηρίξει συνολικά 8.100 θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 2020-2030, διατυπώνουν ερευνητές του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σε σχετική έρευνά τους, διευκρινίζοντας ότι η άμεση συμβολή του στην απασχόληση για το ίδιο διάστημα εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει σε 3.600 ετήσιες θέσεις εργασίας. «Αυτό σημαίνει ότι κάθε μία θέση εργασίας στο CDI, η λειτουργία του υποστηρίζει 2,3 θέσεις στο σύνολο της ελληνικής αγοράς εργασίας» υπογραμμίζεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της Pfizer, όπου επισημαίνεται ότι το CDI έχει ήδη κατακτήσει το ορόσημο των 400 εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη.

Ανάλογα σημαντική με τη συνεισφορά του στην απασχόληση είναι, κατά την ανακοίνωση, και η συνολική συμβολή του CDI στο ΑΕΠ της χώρας, η οποία για το συγκεκριμένο διάστημα εκτιμάται στα 486 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 169 εκατ. ευρώ αφορούν σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, κάθε ένα ευρώ προστιθέμενης αξίας από τη λειτουργία του CDI συνεισφέρει δύο ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας. Ειδικότερα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης, έδρας του Κέντρου, η έρευνα υπολογίζει ότι ο συνολικός αντίκτυπος από τη λειτουργία του την περίοδο 2020-2030 θα φτάσει στα 447 εκατ. ευρώ.

«Πέρα από το να αναπτύσσουμε καινοτόμες ανακαλύψεις που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών, η δουλειά που κάνουμε στο CDI, εδώ στη Θεσσαλονίκη, συμβάλλει και στην εθνική και την τοπική οικονομία με πολλούς τρόπους: μεταξύ άλλων, δημιουργούμε ευκαιρίες απασχόλησης με πολλές, ποιοτικές θέσεις εργασίας και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος συνεργασιών υψηλού επιστημονικού δυναμικού. Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό και στα ταλέντα της πόλης και της χώρας και αισθανόμαστε ικανοποίηση που αυτή η επένδυση αποδίδει κοινωνικό και εθνικό μέρισμα για τους Έλληνες» επισήμανε ο εκ μέρους του CDI ο εταίρος του (finance partner), Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ