Σε μία κρίση, όπως αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού, κάποιοι βλέπουν μεγάλες ευκαιρίες. Το ίδιο συνέβη με τον Έρικ Γιουάν, founder και CEO της Zoom, η περιουσία του οποίου εκτοξεύθηκε σε λίγες ημέρες εν μέσω covid-19.

Η πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει παρέχει όλα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τις τηλεδιασκέψεις. Η Ζοοm είχε αμέτρητα downloads, καθώς μεγάλες αλλά και μικρότερες εταιρείες παγκοσμίως αναγκάστηκαν να λειτουργούν μέσω τηλεδιασκέψεων λόγω των μέτρων ασφαλείας που επιβλήθηκαν στα κράτη.

Και μπορεί κάποιοι να εγείρουν ερωτήματα ως προς την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και το κατά πόσο προστατεύονται από τέτοιου είδους πλατφόρμες, παρόλα αυτά, η χρήση της Zoom αύξησε κατακόρυφα τα κέρδη του Κινέζου επιχειρηματία ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στις λίστα του Forbes με τους κροίσους παγκοσμίως.

Ενδεικτικά, η καθαρή αξία των εσόδων του Γιουάν ανήλθε σε 5,5 δισ. δολάρια.

Οι τηλεδιασκέψεις είναι η ειδικότητα του Γιουάν, καθώς πάνω σε αυτό εργάζεται από το 1997 που βρέθηκε από την Κίνα στις ΗΠΑ. Ακόμα τα στοιχεία από τα downloads του Zoom δεν είναι γνωστά, αλλά έχει πει ότι έχει δει εκρηκτική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Είναι η κορυφαία δωρεάν εφαρμογή για iPhone και συσκευές Android, ξεπερνώντας τη δημοφιλή εφαρμογή βίντεο TikTok μικρής μορφής και στα app store. Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το Zoom έχει γίνει η υπηρεσία βίντεο συνομιλίας που προτιμάτε σε σχέση με εργαλεία όπως οι Ομάδες της Microsoft, το Zoom προσφέρει χαρακτηριστικά όπως ένα ενσωματωμένο φίλτρο καλλωπισμού, την επιλογή προσθήκης εικονικών φόντων, συνεπής ποιότητας κλήσεων και τη δυνατότητα εγγραφής συνάντηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here