Το lock down στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να έχει πολύ μεγάλες συνέπειες.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Γηραιά Ήπειρο έχουν αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων και την παραγωγή, θέτοντας σε κίνδυνο περίπου 14 εκατ. θέσεις εργασίας.

Στην Ευρώπη υπάρχουν 229 μονάδες παραγωγής και συναρμογής οχημάτων. Σε αυτά απασχολούνται 2,6 εκατ. εργαζόμενοι. Ωστόσο, αν προστεθούν αυτοί που απασχολούνται σε προμηθευτές, στην αλυσίδα εφοδιασμού και στο δίκτυο τροφοδοσίας, μιλάμε για 13,8 εκατ. ανθρώπους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 6,1% του συνόλου των θέσεων εργασίας στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA – European Automobile Manufacturers’ Association), ζητά άμεσα μέτρα στήριξης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση σε καιρό ειρήνης.

«Πρόκειται για τη χειρότερη κρίση που έχει ποτέ χτυπήσει την αυτοκινητοβιομηχανία. Όλα τα εργοστάσια κλείνουν, όπως και δίκτυο. Αυτή τη στιγμή διακυβεύονται 14 εκατ. θέσεις εργασίας. Καλούμε για συντονισμένες δράσεις σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο για την παροχή άμεσης υποστήριξης σε επίπεδο ρευστότητας στις εταιρείες, στους προμηθευτές και στους αντιπροσώπους τους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης, Eric-Mark Huitema.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here