Ηχηρό καμπανάκι των δανειστών για την επικίνδυνη καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.
Εμμέσως πλην σαφώς οι Βρυξέλλες καταλογίζουν τη ευθύνη στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως ενώ τον Ιανουάριο το Υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε την σύσταση ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου, του ΤΧΣ και της ΤτΕ, για την επεξεργασία των τεχνικών σχεδίων, τον συντονισμό δράσεων κ.λ.π η εν λόγω ομάδα δεν λειτούργησε.
Και πως να προχωρήσει ο όποιος σχεδιασμός θα πει κάποιος από την στιγμή, που η ίδια η επίσημη ελληνική πλευρά κρατά- μέχρι και τώρα- βαθειά…ξεχασμένο στα συρτάρια το σχέδιο της ΤτΕ. Το σχέδιο για την ίδρυση μίας εταιρείας διαχείρισης προβληματικών περιουσιακών στοιχείων (Asset Management Company) που επεξεργάστηκε η Goldman Sachs ουδέποτε απεστάλη από την Αθήνα στις Βρυξέλλες (έδρα της DG Comp) αλλά ούτε κοινοποιήθηκε στην Φρανκφούρτη (έδρα της ECB) παρά το γεγονός πως σε κύκλους παρουσιάσεων σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη (από τον Σπύρο Παντελιά) αλλά και σε off the record ενημέρωση του τμήματος εποπτείας της ΕΚΤ έτυχε θετικής υποδοχής.
Προφανώς η κυβέρνηση στη λογική (; ) της πολεμικής της σε βάρος του Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα έφτασε μέχρι του σημείου να…θάψει το σχέδιο για την δημιουργία, λειτουργία ενός AMC).
Που χρόνος, θα πείτε, από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει πολύ πιο σοβαρές υποθέσεις να τακτοποιήσει. Όπως για παράδειγμα να διορίσει την Όλγα Χαρίτου στη θέση μέλους του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας. Εκτός από την θέση αυτή έχει διοριστεί και στο ΥπέρΤαμείο.
Τι δεν καταλαβαίνετε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ