Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν ακολουθούν την ίδια τακτική στην πανδημία. Οι περισσότερες έχουν υποχρεωθεί να λάβουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά ορισμένες, όπως η Σουηδία πρακτικά δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο, πέραν από την παροχή συμβουλών στον πληθυσμό.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει δημιουργήσει μία ειδική ομάδα επιστημόνων, που καταγράφουν αναλυτικά την ανταπόκριση όλων των χωρών παγκοσμίως έναντι της πανδημίας. Το σχετικό διάγραμμα που έχει δημοσιεύσει το βρετανικό δίκτυο BBC αποτυπώνει ποια μέτρα έχουν λάβει οι ευρωπαϊκές χώρες, από τη στιγμή εμφάνισης του πρώτου κρούσματος.

Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα, δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έλαβε γρήγορα μέτρα καραντίνας. Ακόμη, πιο σύντομα από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος ελήφθησαν μέτρα σε χώρες όπως η Σερβία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Σλοβενία και η Σλοβακία.

Από την άλλη, το παράδειγμα της Σουηδίας, η οποία δεν έχει εφαρμόσει καραντίνα, ακολουθούν χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Λετονία, η Μάλτα, η Ουκρανία, η Ουγγαρία, η Βοσνία και η Φινλανδία. Πάντως, ακόμη και στην ίδια τη Σουηδία αυξάνονται οι εκκλήσεις επιστημόνων για τη λήψη μέτρων έστω και τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here