Οικονομικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και -κυρίως- των 700.000 εργαζομένων τους, ανακοινώνει σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμως θα ανακοινωθεί ότι οι επιχειρήσεις που απολύουν εργαζόμενους λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός θα αποκλείονται από το χρηματοδοτικό πακέτο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παραχώρησε συνέντευξη το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εξηγώντας ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα ανέρχονται σε 2 δισ ευρώ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα στήριξης προϋπολογισμού 1,8 δισ.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, οι Υπουργοί Σταϊκούρας- Βρούτσης-Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν πακέτο χρηματοδότησης 1 δισ € για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και το άλλο 1 δισ € τους εργαζόμενους υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται σήμερα.

  • Επίσης, απαντώντας σε ερωτήματα για όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους, ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος πως όσοι κάνουν απολύσεις, δεν θα πάρουν καμία ενίσχυση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here