Δημήτρης Μαλλάς

Έμφαση στην καινοτομία και στην τεχνολογία θα έχει η φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δείχνουν να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία τους στη ΔΕΘ τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα δώσουν παρών στη Θεσσαλονίκη φθάνουν αυτή τη στιγμή τις 52, όπως ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του αμερικανικού περιπτέρου. Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία που έχει η ΔΕΘ για την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι αναμένεται να υπάρχει υψηλή εκπροσώπηση από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης. «Η συμμετοχή μας ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είναι υπόθεση μιας εβδομάδας», τόνισε ο κ. Πάιατ συμπληρώνοντας ότι «θέλουμε να αναπτύξουμε συνεργασίες με επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και φορείς για να γίνει η Θεσσαλονικη επιχειρηματικό κέντρο των Βαλκανίων και μετά την έκθεση», σημείωσε»

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αμερικανική αποστολή θα περιλαμβάνονται εταιρείες όπως είναι η  Microsoft, η Google, το Facebook, η Cisco, η Hewlett-Packard Enterprise, η ΙΒΜ, η Coca Cola, η Pfizer κ.ά. Σημειωτέον επίσης πως στο περίπτερο 12 -στο περίπτερο 13 θα φιλοξενηθεί η αμερικανική αποστολή- θα είναι αφιερωμένο στην Ψηφιακή Ελλάδα και θα φιλοξενηθούν ελληνικά startups με προφανή στόχο να έρθουν σε επαφή με τις αμερικανικές εταιρείες και τους επενδυτές που πιθανώς θα έρθουν.

«Η φετινή έκθεση  μπορει να καταστήσει την Θεσσαλονίκη πόλο έλξης στα Βαλκάνια και θα υπάρξουν σε αυτή και  διαφορά στρογγυλά τραπέζια για επαφές σε πεδία που η χώρα κάνει ήδη σημαντικά βήματα, όπως στην ψηφιακή πολιτική», δήλωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς.

Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισες ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. «Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη και οι επενδύσεις ακολουθούν χάρη της μείωσης της αβεβαιότητας. Όλα αυτά δημιουργούν ευκαιρίες και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς της τεχνολογίας, του τουρισμού και της ενέργειας», δήλωσε.

Η φετινή ΔΕΘ είναι μια ευκαιρία στην Ελλάδα να στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι ανοιχτή σε επενδύσεις, υπογράμμισε ο κ. Πάιατ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φετινή ΔΕΘ θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην προσπάθεια να επανακάμψει στην παλαιά δόξα της. Ο Τάσος Τζήκας πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo σημείωσε μάλιστα πως ήδη έχουν κλείσει 1.500 συμμετοχές και όλες οι θέσεις στα 17 περίπτερα της έκθεσης. Φέτος αναμένονται πάνω από 290.000 επισκέπτες από 260.000 που ήταν πέρσι και 100.000 που ήταν πριν από επτά χρόνια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ