Στο πλαίσιο των μέτρων εισπραξιμότητας, η ΔΕΗ θα παράσχει διευκολύνσεις προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε πως οι όποιες ρυθμίσεις διευκόλυνσης εργαζομένων και επιχειρήσεων, που πλήττονται από την κρίση όσον αφορά στις πληρωμές των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, θα γίνουν μέσω της κεντρικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή το κόστος των ρυθμίσεων θα καλυφθεί από το κράτος, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιπλέον όποια μέτρα κρίνουν πρόσφορα για τους πελάτες τους.

Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΝ στέλνει το μήνυμα αφενός ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές αφετέρου ότι ο ενεργειακός τομέας θα στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο.

Σε διαβουλεύσεις μέσψ τηλεδιασκέψεων ανάμεσα στο ΥΠΕΝ και τις εταιρείες, συζητήθηκε   το θέμα των αποκοπών για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

“Ό,τι πράξουμε θα είναι μετρημένο με βάση τα στοιχεία τα οποία αλλάζουν κάθε μέρα. Πρέπει να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες, πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που έχουν μείνει προσωρινά χωρίς δουλειά. Αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είναι “ζυγισμένες” οι κινήσεις μας, έτσι ώστε να μην πάμε να κάνουμε προσωρινά τους καλούς και στη συνέχεια να καταστρέψουμε τον ενεργειακό ιστό της χώρας, τις ενεργειακές επιχειρήσεις και η χώρα να γυρίσει δεκαετίες πίσω τελικά, γιατί ο τομέας αυτός είναι τα θεμέλια της οικονομίας”, ανέφερε χθες ο κ. Χατζηδάκης.

Στο μεταξύ, με απόφαση του ΥΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη από σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία με φυσική παρουσία σε συνδυασμό με τηλεργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here